Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΠαρέλαση με τον Τριντό ο Μητσοτάκης

Παρέλαση με τον Τριντό ο Μητσοτάκης

Τον Καναδά θα επισκεφθεί στις 24 και 25 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα ταξίδι που το Μαξίμου χαρακτηρίζει «ιστορικής σημασίας» καθώς θα σηματοδοτήσει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα από το 1983.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στο πεδίο της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και σε αυτό των μεγάλων διεθνών προκλήσεων.

Ο Καναδάς είναι εξάλλου ένας από τους 10 μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα, και από την Αθήνα εκτιμούν πως υπάρχει ακόμα ευρύ πεδίο για επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των υποδομών, των logistic centers και των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Συνάμα, Ελλάδα και Καναδάς διατηρούν ιστορικούς δεσμούς, καθώς το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο με την ομογένεια εκεί να υπολογίζεται σε 350.000 άτομα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στις 24 Μαρτίου το Μόντρεαλ, όπου και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό και στις 25 Μαρτίου το Τορόντο. Μάλιστα, τις 24 Μαρτίου θα δώσει το «παρών» μαζί με τον κ. Τριντό, στη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας του Μόντρεαλ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο τελευταίος πρωθυπουργός που επισκέφτηκε επίσημα τον Καναδά ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1983 και με Καναδό ομόλογό του, τότε, τον Πιερ Τριντό, πατέρα του Τζάστιν!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας