Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικά«Άκουσε» την Καρυστιανού ο Χαρίτσης…

«Άκουσε» την Καρυστιανού ο Χαρίτσης…

Μια, ομολογουμένως εντυπωσιακή, πολιτική κίνηση ετοιμάζει ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να καταδείξει ότι ο φορέας του είναι σε θέση να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, εξετάζει το ενδεχόμενο και, δη, άμεσα να καταθέσει πρόταση βάσει της οποίας θα είναι δυνατή η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε περίπτωση που το ζητήσει ένας συγκεκριμένος αριθμός πολιτών (π.χ. τουλάχιστον 500.000 άτομα).

Αυτό που επιθυμεί είναι η συγκεκριμένη πρόταση από έναν αριθμό υπογραφών και πάνω να είναι δεσμευτική, καθώς τυπικά, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 44), η διενέργεια δημοψηφίσματος είναι δυνατή μόνο με πρωτοβουλία της εκάστοτε κυβέρνησης για κρίσιμα εθνικά θέματα ή επί σημαντικών νομοσχεδίων με απόφαση των 3/5 της Βουλής. Για την ιστορία, πάντως, το ηλεκτρονικό ψήφισμα για την απόδοση ευθυνών πολιτικών προσώπων όσον αφορά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών κοντεύει τα 1,4 εκατ. υπογραφές μετά και τη λαμπρή πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού. Ακριβώς ένα μήνα πριν είχαμε όμως αναλύσει επακριβώς γιατί δεν έχει καμία νομική ισχύ…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας