Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΉταν στραβό το κλίμα στο Μαξίμου…

Ήταν στραβό το κλίμα στο Μαξίμου…

Η αλήθεια είναι ότι στο Μαξίμου το κλίμα είναι βαρύ. Και να διαψεύδονται, που διαψεύδονται και μάλιστα μετά βδελυγμίας, τα δημοσιεύματα κάθε Κυριακή, δεν βοηθά επικοινωνιακά την κυβέρνηση η οποία εδώ και ημέρες είναι σε θέση αμύνης: μια με την πρόταση δυσπιστίας και την τριήμερη κουβέντα στη Βουλή, την άλλη με τις αποπομπές / παραιτήσεις των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου, την επομένη με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κοττάκη στην «Εστία».

…τό’ φαγαν και τα δημοσιεύματα

Κρατήστε τα περί Κοττάκη πάντως. Διότι στην κυβέρνηση, καθότι ο δημοσιογράφος είναι και φίλος (πια) μα και συνομιλητής (μη σας πω καθημερινά…) του Κώστα Καραμανλή, μέσα σε μερικά 24ωρα άλλαξε άρδην το σκηνικό εντός κόμματος. Από εκεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε στη Βουλή για νταβατζήδες, για ολιγάρχες των ΜΜΕ, για Βατοπέδι και έσταζε… μέλι για την κυβέρνηση του 2004-09 (άρα έτεινε χείρα φιλίας προς τον πρώην πρωθυπουργό), ήρθε η «Εστία» να τα γυρίσει όλα… τούμπα. Ποια όλα; Μα τη διαρροή, φημολογία κλπ. περί πρόθεσης Μητσοτάκη να προτείνει σε μερικούς μήνες τον Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το 2025!

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, θα κριθεί πάντως από την παρουσία, ή μη, του Καραμανλή την Παρασκευή που ξεκινά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο. «Αν δεν εμφανιστεί, το έκαψε οριστικά το χαρτί του στο κόμμα» που είπε μια πηγή. Αν δεν το έκαψε ήδη δηλαδή ελέω… Κοττάκη.

Τελευταίες πληροφορίες λένε πάντως ότι και θα παραστεί και θα μιλήσει (ίδωμεν). Θεωρείται ωστόσο σίγουρη η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά (και θα μιλήσει).

Δεδομένα όμως ο Καραμανλής, έστω κι από τη… Ραφήνα, έχει τρομερό έρεισμα στο κόμμα ακόμη και σήμερα: τις προάλλες στη Βουλή, την ώρα που αναφερόταν ο Μητσοτάκης σε όλα αυτά, στα έδρανα της ΝΔ επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός. Όχι τυχαίο. Κι από τις 11 Μαρτίου σας έχω γράψει για τα σενάρια για την ΠτΔ: δεν είναι όμως βέβαιο αν θέλει να παραμείνει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον θώκο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας