Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΟ Κυρανάκης στον Μάικ Μπέζος

Ο Κυρανάκης στον Μάικ Μπέζος

Πρόκειται για διοργάνωση με 190 εθνικές ομάδες μαθητών από όλο τον κόσμο, ιδρυτής της οποίας είναι ο διεθνούς φήμης επιστήμονας Ντιν Κέιμεν

«First Global». Έτσι ονομάζεται ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής στον κόσμο, που για πρώτη φορά θα γίνει στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, πρόκειται για διοργάνωση με 190 εθνικές ομάδες μαθητών από όλο τον κόσμο, ιδρυτής της οποίας είναι ο διεθνούς φήμης επιστήμονας Ντιν Κέιμεν.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον, παρουσία της υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, γερουσιαστών και μελών του Κογκρέσου, του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Νιου Χαμσάιρ, αλλά και του Bezos Earth Fund, που εκπροσωπήθηκε από τον Μάικ Μπέζος, πατέρα του Τζεφ. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δούλεψε για να έρθει ο σημαντικός διαγωνισμός στην Ελλάδα, τη διοργάνωση του οποίου υποστηρίζουν οργανωτικά και τεχνολογικά το Yale University και το ΜΙΤ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας