Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικά«Να έχει το 3 μπροστά» θέλει η ΝΔ για τις ευρωεκλογές

«Να έχει το 3 μπροστά» θέλει η ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Κεντρικός στόχος της ΝΔ είναι να έχει 3 μπροστά το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όπου έχει αρχίσει μεγάλη συζήτηση για τον πήχη στις ευρωεκλογές. Πού μπαίνει και ποιο θα είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα – ή όχι. 

Όπως ανέφερε και ο Κομισάριος, κεντρικός στόχος της ΝΔ είναι να έχει 3 μπροστά το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος. Και, ιδανικά, να πιάσει το 33% του 2019 των ευρωεκλογών. Ένα ποσοστό στη ζώνη του 30%, αρκεί αυτό να έχει το 3 μπροστά, είναι το ζητούμενο λοιπόν, εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βλέποντας την πίεση από τα δεξιά, κυρίως από τον Κυριάκο Βελόπουλο) έχει πάρει πάνω του την υπόθεση.

Παράλληλα, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιόδρα, μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, φέρνει αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου και στο επικοινωνιακό πεδίο. Αναβαθμίζεται ο Χρήστος Ζωγράφος, ένα πρόσωπο με καλή παρουσία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μητσοτάκη.

Με την παρουσίαση ολόκληρου ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία έχει καθορίσει τους στόχους της και το διακύβευμα των εκλογών, επιλέγοντας ένα ανοιχτό και ευρύ ψηφοδέλτιο που αποτυπώνει το σύνολο της κοινωνίας και καθορίζοντας την στρατηγική της. Η επιλογή του Φρέντι Μπελέρη είναι το μεγάλο στοίχημα, το οποίο φέρνει την πολυπόθητη συσπείρωση, όπως δείχνουν και τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Δεν είναι μόνο ο Βελόπουλος…

Προβληματίζονται στην ΝΔ και για τα αυξημένα το τελευταίο διάστημα ποσοστά που παίρνει στις δημοσκοπήσεις η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Θυμάστε, παλιά υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ, που διεγράφη για «δεξιά παρέκκλιση» και τώρα κατεβαίνει ως αρχηγός κόμματος ονόματι Φωνή Λογικής. 

Όχι ότι έχει πιθανότητες να μπει στην ευρωβουλή, αλλά το 1,5 με 2% που παίρνει στις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να είναι το κρίσιμο ποσοστό, για να πιάσει η ΝΔ τους στόχους της, δηλαδή το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που λένε «καλυτέρα να ψηφίσουν Λατινοπούλου, πάρα Βελόπουλο»…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας