Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTV & MediaPress@κιαςPress@akias: Ο διάδοχος του Τσιόδρα, η Deutsche Welle και τα μιντιακά πλάνα...

Press@akias: Ο διάδοχος του Τσιόδρα, η Deutsche Welle και τα μιντιακά πλάνα της Volton

Όλα τα μιντιακά νέα της ημέρας από την… καυτή και αποκαλυπτική στήλη του govnews.gr.

Απορήσατε με την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το Mega; Κακώς. Από χθες τα έγραφε η στήλη!

Με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Τσιόδρας θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, είναι λογικό να έχει ξεκινήσει µια συζήτηση για το πρόσωπο που θα τον διαδεχτεί. Επικρατέστερος για τη συγκεκριμένη «ηλεκτρική» καρέκλα είναι ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο δημοσιογράφος Χρήστος Ζωγράφος.

Όλα δείχνουν πως η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα νέο… παίκτη. Η Volton, που ελέγχεται από τους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη (ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης, του Action24, του Attica TV, του Flash και της κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ) βρίσκεται στην τελική ευθεία για να εισέλθει όχι μόνο στην κινητή, όπως ήταν το αρχικό πλάνο, αλλά και στη σταθερή τηλεφωνία.

Όπως ανέφερε ο Managing Director της Volton, Διονύσης Τσίτος στο Φόρουμ των Δελφών, οι εταιρείες ενέργειας επιλέγουν να κάνουν κινήσεις σε άλλες αγορές με στόχο τη διαφοροποίηση των εσόδων τους, σημειώνοντας για τη Volton πως «σκοπεύουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να μπούμε στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και το FTTH».

Η Volton πρόκειται να αναπτύξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με την παροχή καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (κινητή, σταθερή τηλεφωνία & internet συμπεριλαμβανομένου και του 5G) με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολόγια, που θα συνδυάζονται με τις συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Απόψε τα μεσάνυχτα στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξενεί στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο. Ο σπουδαίος ηθοποιός αφηγείται πώς από την «περιπέτεια» των ειδήσεων βρέθηκε στο θεατρικό σανίδι. Τι λέει για την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Ψυχοκόρες», στην οποία πρωταγωνιστεί;

Υπέρογκο πρόστιμο επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε η εκπομπή «T- live» της Τατιάνας Στεφανίδου μια σειρά από υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της κακοποίησης και εκπόρνευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ διαπίστωσε τέσσερα σοβαρά παραπτώματα και για τον λόγο αυτό επέβαλε συνολικό πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό: «μη σεβασμό της προσωπικότητας αναφερόμενου σε εκπομπή προσώπου, ταυτοποίηση ανήλικου θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας, χαμηλή ποιοτική στάθμη προγράμματος και δημοσιοποίηση εγγράφων ποινικής διαδικασίας».

Η ΕΡΤ προχώρησε σε ενίσχυση της συνεργασίας της με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό διεθνούς εμβέλειας Deutsche Welle, για την παραχώρηση άνευ τιμήματος στη δημόσια τηλεόραση, της εβδομαδιαίας ειδησεογραφικής εκπομπής για την προβολή ευρωπαϊκών θεμάτων με τίτλο «EUROPEO». Το ΕΡΤNEWS θα μεταδίδει το «EUROPEO» κάθε Σαββατοκύριακο και σε επανάληψη στις αρχές της εβδομάδας, ενώ η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε και η ένταξη του 24ωρου αγγλόφωνου ενημερωτικού καναλιού DW English στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο το διεθνές ενημερωτικό προφίλ της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ.

Σε ανανέωση του image αλλά και του προγράμματος των kids.tv και music.tv, των δύο θεματικών καναλιών του ERTflix που μετρούν λίγους μόνο μήνες «ζωής», προχώρησε η ΕΡΤ. Πλέον τα ονόματά τους είναι στα πρότυπα των υπολοίπων καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης, δηλαδή ΕΡΤ Kids και ΕΡΤ Music.

Η Disney απέκτησε τα δικαιώματα προβολής των επόμενων τριών αγωνιστικών περιόδων των τουρνουά UEFA Europa League και Conference League στην υπηρεσία ροής Disney+ στη Δανία και τη Σουηδία.

Ο,τι κυκλοφορεί στη μιντιακή πιάτσα - και όχι μόνο...

Press@akias
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας