Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: To «να έχει το 3 μπροστά» της ΝΔ, οι εκτιμήσεις Γκρίνμπεργκ...

Κομισάριος: To «να έχει το 3 μπροστά» της ΝΔ, οι εκτιμήσεις Γκρίνμπεργκ και η πίεση Βελόπουλου και Λατινοπούλου

Γκάφα Εξαδάκτυλου - Παραίτηση δημάρχου με βολές κατά Αρναουτάκη  - Οι ΠΑΣΟΚοι της Θεσσαλονίκης - Κουμουνδούρου κατά Αχτσιόγλου

«Να έχει το 3 μπροστά»

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όπου έχει αρχίσει μεγάλη συζήτηση για τον πήχη στις ευρωεκλογές. Πού μπαίνει και ποιο θα είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα – ή όχι.

Κεντρικός στόχος της ΝΔ είναι να έχει 3 μπροστά το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος. Και, ιδανικά, να πιάσει το 33% του 2019 των ευρωεκλογών. Ένα ποσοστό στη ζώνη του 30%, αρκεί αυτό να έχει το 3 μπροστά, είναι το ζητούμενο λοιπόν, εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βλέποντας την πίεση από τα δεξιά, κυρίως από τον Κυριάκο Βελόπουλο) έχει πάρει πάνω του την υπόθεση.

Παράλληλα, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιόδρα, μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, φέρνει αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου και στο επικοινωνιακό πεδίο. Αναβαθμίζεται ο Χρήστος Ζωγράφος, ένα πρόσωπο με καλή παρουσία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μητσοτάκη.

Με την παρουσίαση ολόκληρου ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία έχει καθορίσει τους στόχους της και το διακύβευμα των εκλογών, επιλέγοντας ένα ανοιχτό και ευρύ ψηφοδέλτιο που αποτυπώνει το σύνολο της κοινωνίας και καθορίζοντας την στρατηγική της. Η επιλογή του Φρέντι Μπελέρη είναι το μεγάλο στοίχημα, το οποίο φέρνει την πολυπόθητη συσπείρωση, όπως δείχνουν και τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

 Δεν είναι μόνο ο Βελόπουλος…

Προβληματίζονται στην ΝΔ και για τα αυξημένα το τελευταίο διάστημα ποσοστά που παίρνει στις δημοσκοπήσεις η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Θυμάστε, παλιά υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ, που διεγράφη για «δεξιά παρέκκλιση» και τώρα κατεβαίνει ως αρχηγός κόμματος ονόματι Φωνή Λογικής.

Όχι ότι έχει πιθανότητες να μπει στην ευρωβουλή, αλλά το 1,5 με 2% που παίρνει στις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να είναι το κρίσιμο ποσοστό, για να πιάσει η ΝΔ τους στόχους της, δηλαδή το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που λένε «καλυτέρα να ψηφίσουν Λατινοπούλου, πάρα Βελόπουλο»…

 Τι λέει ο Σταν Γκρίνμπεργκ για τις ευρωεκλογές

Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί κάτι σαν τη «Βίβλο» τις συστάσεις του Αμερικανού γκουρού της αρνητικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ. Και όχι άδικα, φάνηκε από το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών του 2023.

Τα τελευταία, λοιπόν, reports του «Αμερικανού γκουρού» ενόψει ευρωεκλογών λένε τα εξής: αφενός ότι ο «εκ δεξιών» κίνδυνος είναι υπερτιμημένος (Βελόπουλος, Λατινοπούλου κλπ.), αφετέρου ότι η αντιμετώπιση με προσωπικές επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη, όχι μόνο είναι εσφαλμένη, αλλά του δίνει και «αέρα στα πανιά του».

Τρίτον, να μην υποτιμούν τον Νίκο Ανδρουλάκη, γιατί θα πάει καλύτερα απ’ ό,τι φαίνεται αυτή τη στιγμή. Και τέταρτο, η ΝΔ βρίσκεται στο 32-33% και μπορεί είτε να αγγίξει το 35% είτε, όμως, και να πέσει στο 30%.

Το κρατάμε…

 Γκάφα Εξαδάκτυλου

Έχουν μπερδέψει λίγο τα… μπούτια τους στη ΝΔ. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αμφισβήτησε ευθέως την επιτυχία των απογευματινών χειρουργείων, δηλώνοντας ότι «μείζον ζήτημα αποτελεί αυτό που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι γιατροί του ΕΣΥ στον εργάσιμο τακτικό χρόνο τους, όταν εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης το 40% των χειρουργικών αιθουσών παραμένουν κλειστές».

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης πάντως μιλούσε για «μεταρρύθμιση». Για αυτό και, σχολιάζοντας τα λεγόμενα, το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ξήλωμα» της «μεταρρύθμισης» και αποκαθήλωση από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας…

Παραίτηση δημάρχου με βολές κατά Αρναουτάκη

Σάλος έχει προκληθεί στην Κρήτη για το ότι χάθηκαν 3 εκατ. κυβικά νερού, εν μέσω ανομβρίας, από το φράγμα Φανερωμένης Μεσσαράς, με τον δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη να καταθέτει «ηχηρά» την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Eπιτροπής Διαχείρισης του Φράγματος, θέτοντας τους «πάντες» προ των ευθυνών τους, και αφήνοντας αιχμές –εμμέσως πλην σαφώς- στην Περιφέρεια Κρήτης (άρα στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη) και σε όλους τους εμπλεκόμενους που δεν διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, αν και το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και καιρό – και ο ίδιος είχε προειδοποιήσει σχετικά.

Οι 9 ΠΑΣΟΚοι της Θεσσαλονίκης…

Πόσους υποψήφιους ευρωβουλευτές από τη Θεσσαλονίκη έχει το ΠΑΣΟΚ; Στους από καιρό γνωστούς τους Χριστίνα Αλίρη, Σάκη Αρναούτογλου, Θοδωρή Ζαγοράκη, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Στεφανία Τανιμανίδου, Μαρία Σαμαρά Οικονόμου και Κώστα Χρυσόγονο, σύνολο επτά, προστέθηκαν και ο Νίκος Ξυλούρης, και η Κωνσταντίνα Αδάμου, που είχε εκλεγεί το 2019 βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25 και από το 2021 είναι στο ΠΑΣΟΚ.

Τόσο ο Ξυλούρης, όσο και η Αδάμου ήταν αντιστοίχως υποψήφιοι βουλευτές στην Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ και τώρα κοιτάζουν προς Βρυξέλλες… Συνολικά εννέα υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τη Θεσσαλονίκη σε σύνολο 42 είναι αξιομνημόνευτο. Η εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στο πράσινο ευρωψηφοδέλτιο είναι πολύ ισχυρή και μπορείτε πιθανώς να προσθέσετε ακόμα και την υποψηφιότητα της Κατερίνας Πλέσια – Ευσταθοπούλου, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ασχέτως εάν από το 2017 ζει στο Λονδίνο.

Κουμουνδούρου κατά Αχτσιόγλου

Άνευ προηγούμενου «εμμονή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του» καταλογίζουν πηγές της Κουμουνδούρου στη Νέα Αριστερά. Ειδικότερα στέκονται στην Εφη Αχτσιόγλου, ότι περιορίζεται στο να κάνει «αντιπολίτευση» στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη «χρησιμοποιώντας το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στην οποία… ξέχασε να αναφερθεί μέχρι και την επισήμανση της “αφηρημάδας” της από τους δημοσιογράφους. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Χαρίτσης έδωε συνέντευξη στην “Καθημερινή” όπου ο τίτλος και το περιεχόμενο επικεντρώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ», λένε.

«Αλήθεια δεν έχουν να πουν κάτι για το κόμμα τους και για το τι πρεσβεύει;», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

Σοβαρή καταγγελία της Κασιμάτη

Αποκάλυψη «βόμβα» έκανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, στο Kontra24. Όπως είπε, στο ψήφισμα για το Κοσσυφοπέδιο, δέχθηκε πιέσεις ώστε να μην ψηφίσει «όχι» για στην ένταξη του Κόσοβου και μάλιστα έκανε την σοβαρότατη αποκάλυψη, ότι προσπάθησαν να την αντικαταστήσουν με άλλο Έλληνα βουλευτή, που προφανώς ήταν πρόθυμος να υπερψηφίσει.

Οι τέσσερις στους πέντε Έλληνες βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου ήταν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Ευθυμίου, Γιώργος Σταμάτης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, αρνητική ήταν η ψήφος της Κασιμάτη, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πήγε Θεσσαλονίκη ο Λοβέρδος…

Στα γραφεία του κόμματος Δημοκράτες στην Τσιμισκή 126 βρέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες. Ο Λοβέρδος πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και θα υπάρξουν και επόμενες. Είχε την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με αρκετούς φίλους του, παρουσία των υποψήφιων ευρωβουλευτών του από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με πολίτες, που μόλις τον αναγνώρισαν έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να πουν δυο κουβέντες μαζί του.

…αλλά και ο Κόκκαλης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται συχνά πυκνά ο Πέτρος Κόκκαλης και ο λόγος δεν είναι μόνο η παρουσία της γυναίκας του Δήμητρας Ματσούκα στα θεατρική παράσταση Μαθήματα Κωμωδίας του Θοδωρή Αθερίδη. Ο πρόεδρος της παράταξης Κόσμος, ποντάρει πολύ στην προσπάθειά του να πάρει ένα καλό ποσοστό και να μπει στην Ευρωβουλή, στη Χρύσα Χατζηθεοδώρου, η οποία δουλεύει έξοχα στη βόρεια Ελλάδα. Η γυναίκα του πρώην καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κώστα Χρήστου, είναι από τα σοβαρά assets του Κόκκαλη στη μάχη που δίνει.

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας