Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: H Ζαχαράκη που «έδειξε» τον δρόμο, ο απόντας Καραμανλής και ο…...

Κομισάριος: H Ζαχαράκη που «έδειξε» τον δρόμο, ο απόντας Καραμανλής και ο… πράσινος Κόκκαλης

Η στήλη του «Κομισάριου» καταπιάνεται με την προσεχή εκδήλωση της «Κ», το ποια βοήθησε τον Ρουσόπουλο και τους… χριστιανοταλιμπάν του κόμματος Νίκη

Όλοι πλην Καραμανλή

Μεγάλη εκδήλωση, τριήμερη μάλιστα, για τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση  ετοιμάζει ο όμιλος της «Καθημερινής». Μάλιστα, όχι μόνο έχουν προσκληθεί αλλά θα είναι παρόντες όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί και ο… νυν: Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλοι, εκτός από έναν: τον Κώστα Καραμανλή. Αρνήθηκε ευγενικά, άγνωστο ακόμη γιατί. Πιθανολογώ πως επειδή συχνά πυκνά η «Κ»…. στολίζει την πενταετία της διακυβέρνησής του αναφορικά με τα οικονομικά – και όχι άδικα. 

Έβαλε… πλάτη η Ντόρα

Πίσω από την επιτυχία της ανάληψης της Προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο βρίσκεται, ως έμαθα, η Ντόρα Μπακογιάννη. Η αδερφή του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε το δίκτυο των επαφών της για να βοηθήσει την εκλογή του βουλευτή της ΝΔ σε θέση που κανείς άλλος Έλληνας δεν έχει ποτέ εκλεγεί. Ποτέ.

Πρόκειται για μια θέση σημαντική για αυτό και υπήρξαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι από άλλες χώρες που πάντως δεν κατάφεραν να τον υπερκεράσουν.

 Η Ζαχαράκη «έδειξε» τον δρόμο

Υπάρχει υφυπουργός της κυβέρνησης (όχι απλώς βουλευτής) που έχει πατέρα ιερωμένο και έως τώρα δηλώνει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο. Πρόκειται για τη Μαρία Κεφαλά που, ως γράψαμε από χθες, σκοπεύει να παραιτηθεί.

Προφανώς έχει ενδιαφέρον εάν στο άμεσο μέλλον να έχουμε και πάλι… διορθωτικές κινήσεις (βλ. μίνι ανασχηματισμό) στο κυβερνητικό σχήμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την άλλη, η κ. Κεφαλά ας παραδειγματιστεί από άλλους. Φερ’ ειπείν τη Σοφία Ζαχαράκη, με πατέρα θεολόγο αλλά στηρίζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων. Ένα νομοσχέδιο που θέλει να φέρει όλους ίσους. Ό,τι δηλαδή δεν αντιλαμβάνονται μερικοί αναχρονιστές της κυβέρνησης.

Ειρήσθω εν παρόδω και ο Βασίλης Σπανάκης έχει γονέα ιερωμένο. Ε, και; Υπέρ θα ψηφίσει!

 Προκαλεί η Λιακούλη…

Τεράστια ενόχληση επικρατεί στην ηγετική οµάδα του ΠΑΣΟΚ µε τη στάση της Ευαγγελίας Λιακούλη στο θέµα των οµόφυλων ζευγαριών. Εν αντιθέσει, µε τους υπόλοιπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που εκφράζουν δηµοσίως διαφωνίες, «η κυρία Λιακούλη θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική και να συντάσσεται µε τη θέση του κ. Ανδρουλάκη, από τη στιγµή που είναι γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας» λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Αν θέλει να σηκώσει δικό της µπαϊράκι, επειδή σκέφτεται τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων της στη Λάρισα, ας παραιτηθεί από γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, προσθέτουν. Και σωστά…

Ετοιμάζει κόμμα ο Κόκκαλης

ΟΚ, δεν είναι είδηση, το είχε πει από το φθινόπωρο, οπότε και αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο χρόνος τελειώνει (ενόψει Ευρωεκλογών, φυσικά) για τον Πέτρο Κόκκαλη που, από μέρα, σε μέρα, προχωρά στη δημιουργία οικολογικού, πράσινου δηλαδή, κόμματος.

«Ο πράσινος Κόκκαλης»: το λες και ειρωνεία…

Η, δε, καμπάνια που ετοιμάζεται θα εστιάζει στις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε κάθε περιοχή της χώρας. Λεφτά έχει ο Πέτρος, με το καλό και στο επόμενο βήμα του.

Πάει για Βρυξέλλες ο Τσίπρας;

Την πιθανότητα να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον προσεχή Ιούνιο εξετάζει ο Γιώργος Τσίπρας. Ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής αν και εξελέγη πρώτος στη ∆υτική Αττική, κάθε άλλο παρά ευχαριστηµένος είναι στη νέα του θέση, αυτή του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, την περασµένη εβδοµάδα το έδειξε και δηµοσίως, όταν παραδέχθηκε ότι έµαθε από την… τηλεόραση την αρχική απόφαση Κασσελάκη περί κοµµατικής πειθαρχίας στο νοµοσχέδιο για τα οµόφυλα ζευγάρια.

Προφανώς ο κ. Τσίπρας εκτιµά πως το επίθετό του στο ψηφοδέλτιο του κόµµατός του αποτελεί εγγύηση ότι θα υπάρξει ένα σηµαντικό κοµµάτι ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που θα του δώσει τον έναν από τους σταυρούς προτίµησης.

Χριστιανοταλιμπάν…

Τη δική του ερμηνεία (για να το θέσω κομψά) έκαναν από το κόμμα ονόματι Νίκη για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στην ανακοίνωση της αύξησης του επιδόματος γέννας. Το συνδέουν με το… νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο ώστε να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια. Άκουσον, άκουσον.

«Θετική η αύξηση του επιδόματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά από τότε που θεσπίστηκε το μέτρο οι γεννήσεις έκαναν ρεκόρ μείωσης στις 72.000» αναφέρει το κόμμα των… χριστιανοταλιμπάν. Το ότι τη σήμερον ημέρα ένα ζευγάρι καλά καλά δεν τη βγάζει ως τις 20 του μήνα και δεν αντέχει οικονομικά να κάνει παιδί, το σκέφτηκε ο κ. Νατσιός;

…και ομοφοβικοί

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, έφερε τον ακραίο, ρατσιστικό και εξτρεμιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής ξανά στη Βουλή χθες. «Είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουνε. Για όνομα του Θεού, θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε straight». Ανακάλεσε μετά τις διαμαρτυρίες αρκετών παριστάμενων αλλά επικαλέστηκε τον ιστορικό Σαράντη Καργάκο λέγοντας πως «ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και της εκπόρνευσης του έθνους μας, σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα».

Στο εμετικό αυτό παραλήρημα αντέδρασε άμεσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας: «Όταν ακούγεται μέσα σε αυτή την αίθουσα κακοποιητικός λόγος, ρατσιστικός λόγος σε οποιανδήποτε έκφανση, πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις».

Σε λίγο οι Σπαρτιάτες θα προτείνουν να μπει και κανένα… κίτρινο αστέρι στο πέτο των «ομοφυλόφιλων» για να τους διακρίνουν καλύτερα. Ντράπηκε και η ντροπή, ξανά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας