Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Το…γκολ του Μητσοτάκη, ο αχάριστος Γιάννης, η πρόκληση Τεμπονέρα και ο...

Κομισάριος: Το…γκολ του Μητσοτάκη, ο αχάριστος Γιάννης, η πρόκληση Τεμπονέρα και ο Γαβριήλ…

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος… 1-0

Στο ερώτημα, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «εν κρυπτώ και παραβύστω» και έγινε γνωστό αρκετά 24ωρα μετά, δόθηκε η απάντηση με την… άρνηση. Ούτε λαοσυνάξεις, ούτε πορείες, ούτε συγκεντρώσεις, ούτε λαοθάλασσες (τύπου… Χριστόδουλου) από τη μέλη της εκκλησίας και τις μητροπόλεις ανά τη χώρα για το νομοσχέδιο που θα επεκτείνει το δικαίωμα του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Ιερά Σύνοδος είπε το προβλεπόμενο ιερό «όχι», ο Αρχιεπίσκοπος όμως δεν ενέκρινε καμία μορφή κινητοποίησης. Ακόμα και όταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας πρότεινε μια σιωπηρή πορεία με κεριά προς τη Βουλή, ο Ιερώνυμος δεν του απάντησε καν! Θα μοιραστούν φυλλάδια, θα πουν ό,τι πουν στους ναούς και έως εκεί.

Σημειώνεται ως «νίκη Μητσοτάκη», αν μη τι άλλο.

Α, υπήρξε κι ένας μητροπολίτης που πρότεινε η εκκλησία να… αφορίσει τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Να τον βγάλετε στα κανάλια τον κύριο, τέτοια φιντάνια δεν πρέπει να χάνονται. 

Χωρισμένη στα δύο η Νέα Δημοκρατία

Τον απόλυτο διχασμό μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας φανερώνει δημοσκόπηση από τη MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες, ρωτήθηκαν για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων προσώπων με την πλειοψηφία (57,8%) να δηλώνει πως «συμφωνεί» και τη μειοψηφία (39,8%) να εκφράζει διαφωνία.

Υπέρ της νομιμοποίησης του πολιτικού γάμου ομόφυλων σχηματίζονται στα εσωτερικά των τριών μεγαλύτερων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ) σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που είναι μεν πλειοψηφική τάση αλλά όχι ισχυρή. Οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος απαντούν «συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ» σε ποσοστό 53,1% και «διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ» σε ποσοστό 44,2%. 

Άλλαξε ρότα;

Σας έγραψα τις προάλλες για τη Μαρία Κεφαλά να είναι έτοιμη να παραιτηθεί από υφυπουργός Οικογένειας καθώς  και κόρη ιερέα είναι, και έχει στενή σχέση με την εκκλησία. Και η ίδια είναι γιατρός (ανοίγει μεγάλο κεφάλαιο εδώ, αλλά δεν είναι της παρούσης). Φλέρταρε λοιπόν με την καταψήφιση του νομοσχεδίου αλλά από χθες ανακρούει πρύμναν και στρέφεται προς την αποχή και ουχί την παραίτησιν. Για να δούμε…

Ο αχάριστος Γιάννης

«Βόμβες» τόσο κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο ήρθαν από εκεί που ελάχιστοι περίμεναν, Από τον πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, προσθέτοντας προφανώς τον εαυτό του στους «γαλάζιους» βουλευτές οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα» και «ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση, στους άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια , σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία» ήταν οι δύο ατάκες του αχάριστου, θα έλεγα, Γιάννη.

Ο πρωθυπουργός τον στήριξε και τον ανέδειξε όσο λίγους από το 2019. Με τη χώρα ξέφραγο αμπέλι όμως, τους Κροάτες χούλιγκαν να διασχίζουν τη μισή Ελλάδα ανενόχλητοι και την εγκληματικότητα στα ύψη, δεν μπορούσε να παραμείνει άλλο στο ΠΡΟ-ΠΟ. Αποπέμφθηκε – και πλέον φέρεται εκδικητικά.

Εκστρατεία

Δεν ξένισε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να µιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του ∆ηµήτρη Τσιόδρα, που θα πραγµατοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου. Εκ των πραγµάτων, η παρουσίαση θα πάρει χαρακτηριστικά επίσηµης εκκίνησης της προεκλογικής εκστρατείας του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού (αφού η ανεπίσηµη έχει γίνει ήδη) για την Ευρωβουλή, µια και ο πρωθυπουργός έχει ανάψει εδώ και καιρό το πράσινο φως για το άλλοτε μέλος του Ποταμιού.

Μάλιστα στην εκδήλωση θα µιλήσουν και τέσσερις πρώην επίτροποι της Ελλάδας στην Ε.Ε.: η Μαρία ∆αµανάκη, ο ∆ηµήτρης Αβραµόπουλος, η Αννα ∆ιαµαντοπούλου και ο Σταύρος ∆ήµας, µε τη σηµειολογία της περίστασης να είναι αν µη τι άλλο εµφανής.

Βασιλόπιτα και… ζεϊμπεκιά

Είναι η εποχή της… βασιλόπιτας για τους πολιτικούς που προσπαθούν να βρεθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερες. Ενίοτε οι εκδηλώσεις για την βασιλόπιτα συνοδεύονται και από… ζεϊμπέκικο, όπως έκανε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Πουλάς σε κοπή πίτας γιατρών στην περιφέρειά του.

Ο ίδιος είναι γιατρός, νεφρολόγος μάλιστα. Και χθες μίλησε στο govnews.gr και είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Όπως την ατάκα «οι ανακοινώσεις για επιδόματα-ασπιρίνες δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μαύρη εικόνα που έχουμε μπροστά μας» αναφορικά με το δημογραφικό και τη ραγδαία μείωση των γεννήσεων στη χώρα μας. Σωστός!

Τεμπονέρας VS Κασσελάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται δειλά δειλά για το συνέδριο, την ώρα που ο Διονύσης Τεμπονέρας ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη σύγκρουση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Εξελίσσεται άλλωστε σε βασικό αντίπαλο… δέος καθώς µε την πλατφόρμα που κατέθεσε για τη συγκρότηση «δημοκρατικού πόλου» µοιάζει να ετοιµάζεται για τη σύγκρουση µε τον πρόεδρο του κόμματος.

Υπάρχει μάλιστα και η πληροφορία πως είναι πλέον συνειδητά ανενεργά τα στελέχη που είναι ταυτισµένα µε τον Αλέξη Τσίπρα (όπως φερ’ ειπείν η Ολγα Γεροβασίλη), ενώ ενδιαφέρον έχει η κίνηση που θα κάνει ο διπλωματικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Πάει Άουσβιτς ο Κασελλάκης

Στην Πολωνία μεταβαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης αύριο, Παρασκευή. Θα συνοδεύεται από στενούς συνεργάτες του και ο σκοπός του ταξιδιού είναι συγκινητικά συμβολικός, αλλά και… επίκαιρος: θα επισκεφτεί το Άουσβιτς με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που είναι η 27η Ιανουαρίου.

Φέτος συμπληρώνονται 79 χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα κατά του ναζισμού και του ακροδεξιού εξτρεμισμού, που αναβιώνει εκ νέου στην Ευρώπη.

Είδε φως και μπήκε ο Γαβριήλ;

Σε εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς βρέθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Παρακολούθησε χθες στη Νέα Σμύρνη εκδήλωση όπου μίλησαν η βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς Θεανώ Φωτίου καθώς και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Η παρουσία του δίνει στίγμα επικοινωνίας του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς ή απλά ήταν στη γειτονιά, είδε φως και μπήκε; Πάντως, όντως στη Νέα Σμύρνη μένει…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας