Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Ενάντια σε υπουργό η… κόρη του Σημίτη, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν...

Κομισάριος: Ενάντια σε υπουργό η… κόρη του Σημίτη, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη στον Τεμπονέρα

Δίωξη μεν, πλημμέλημα δε…

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός καθώς εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το «μπάζωμα» του σημείου όπου έλαβε χώρα το σιδηροδρομικό δυστύχημα των

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα το οποίο αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην Περιφερειάρχης, όπως με ένταση σημειώνει στο υπόμνημά του, ειδικά ως προς το επίδικο σκέλος της «αλλοίωσης» του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας, υπογραμμίζοντας πως «η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες στον τόπο της τραγωδίας».


Με τον Βαρουφάκη… η κόρη του Σημίτη

Προ ημερών το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας για τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου εξ αποστάσεως. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα παρενέβη εισαγγελέας λόγω της άρνησης καθηγητών να υπακούσουν.

Ακολούθως ο Γιάνης Βαρουφάκης,  μαζί με 200 ακόμα συναδέλφους του ακαδημαϊκούς, συνυπέγραψαν κείμενο άρνησης συμμετοχής στις εν λόγω ηλεκτρονικές εξετάσεις. Μάλιστα, μεταξύ των υπογραφών ήταν και αυτή της καθηγήτριας Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Μαριλένας Σημίτη. Πρόκειται για την κόρη του πρώην πρωθυπουργού! Που μάλιστα έχει τις καλύτερες των σχέσεων με τον υπουργείο Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη.


ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη στην πρωτοβουλία Τεμπονέρα

Κάθε άλλο παρά καλοδέχτηκαν στην Κουμουνδούρου και την Χαριλάου Τρικούπη την είδηση πως ο Διονύσης Τεμπονέρας διοργανώνει εκδήλωση στις 13 Φεβρουαρίου με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;» στο Θέατρο Άλφα με συμμετοχή του ιδίου, του Μανώλη Χριστοδουλάκη και της Έφης Αχτσιόγλου. Τα κομματικά επιτελεία στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ενοχλημένα για την επιλογή τους να εμφανίζονται ως αποκλειστικοί ή προνομιακοί συνομιλητές για το μέλλον των προοδευτικών κομμάτων, ενώ η Νέα Αριστερά κατεβαίνει με σαφή «γραμμή» στις εν λόγω διεργασίες.

Ο Τεμπονέρας εδώ και περίπου δέκα ημέρες αναζητούσε έναν φορέα υπό την αιγίδα του οποίου θα λάμβανε χώρα η συγκεκριμένα εκδήλωση και κατόπιν Χριστοδουλάκης και Αχτσιόγλου έλαβαν σχετικές προσκλήσεις. Πάντως ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως η εκδήλωση, ούτε ποιο σχήμα θα την διοργανώσει, καθώς η διεύθυνση της «Εφ.Συν.» επέλεξε για την εφημερίδα τον ρόλο μόνο του συντονισμού της από δημοσιογράφο της…

Στην Κουμουνδούρου έμπειρα στελέχη ξεκαθαρίζουν ότι η συζήτηση για το μέλλον του προοδευτικού χώρου πρέπει προφανώς να διεξαχθεί, όμως δεν κρύβουν την ενόχλησή τους, όχι για τους συμμετέχοντες, αλλά για τη χρονική στιγμή που επιλέγει ο Τεμπονέρας να ανοίξει η εν λόγω συζήτηση, αποδίδοντάς του μάλιστα προσωπική στρατηγική.

Στο, δε, ΠΑΣΟΚ, είπαν (δια στόματος Δημήτρη Μάντζου στον ΣΚΑΪ) ότι η εκδήλωση αυτή «είναι κάτι που δεν αφορά το κόμμα» και πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θεσμική εμπλοκή ή συμμετοχή στην εκδήλωση. Αντίθετα η Αχτσιόγλου, όταν έλαβε την πρόσκληση για την εκδήλωση, επικοινώνησε με Αλέξη Χαρίτση και Ευκλείδη Τσακαλώτο, από τους οποίους έλαβε θετική απόκριση για να συμμετάσχει.

Είπαμε: ο Τεμπονέρας βγαίνει μπροστά και ο Στέφανος Κασσελάκης απλά παρακολουθεί…


Golden visa

Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν δυο πεδία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Το πρώτο αφορά στη στεγαστική κρίση, θέμα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σηκώσει ψηλά εδώ και καιρό. Εξ ου και προ εκλογών είχε επισκεφτεί την Πορτογαλία και είχε ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κοστα για το πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών που είχε ξεκινήσει εκεί η κυβέρνηση.

Τη, δε, Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρουλάκη στη Βουλή για το θέμα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει μεταξύ άλλων και την πλήρη κατάργηση του προγράμματος golden visa που έστειλε στα ύψη τις τιμές των κατοικιών.

Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν κι άλλη εκδήλωση. Το think tank InSocial υπό τον Νίκο Χριστοδουλάκη διοργανώνει την ημερίδα «Πανεπιστήμια: Ανοίγουμε τον διάλογο» όπου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα συνομιλήσουν με τους εμπλεκόμενους φορείς (πανεπιστημιακούς, φοιτητές κλπ.) ώστε να αποσαφηνιστεί και η θέση του κόμματος στο θέμα.


Με Μακρόν στην Αρχαία Ολυμπία ο Μητσοτάκης

Στις 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στο Παρίσι. Εκεί αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, για να μεταφέρει ο ίδιος τη φλόγα στο Παρίσι, αλλά και ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επ’ αφορμή αυτού, στο Μαξίμου σκέφτονται να προσκαλέσουν κι άλλο κόσμο. Ειδικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Για να δούμε…


Γιατί δεν πήγε… Τσιόδρα ο Μεϊμαράκης;

Σε καμία εκδήλωση υποψηφίου ευρωβουλευτή δεν θα παραστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα είναι και πάλι υποψήφιος ευρωβουλευτής και στη μόνη εκδήλωση υποψηφιοτήτων στην οποία θα παραστεί θα είναι στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν όλες οι υποψηφιότητες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μεϊμαράκης σε αντίθεση με τους άλλους της «γαλάζιας» ευρωλίστας έχει την ιδιότητα του πρώην προέδρου της ΝΔ και αυτό τον διαφοροποιεί από τις άλλες περιπτώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που δεν παρέστη στην εκδήλωση του Δημήτρη Τσιόδρα.


Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έσταξε… μέλι για τον Μητσοτάκη

Στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα τις προάλλες, κεντρική ομιλήτρια για λογαριασμό της Κουμουνδούρου ήταν το μέλος της ΚΕ, Λίλα Σουλελέ, η οποία με ευθύ τρόπο εξήγησε στους «συντρόφους» της γιατί το κόμμα καταβαραθρώθηκε στις εκλογές.

«Εμείς δεν λέγαμε τίποτα, δεν διαβάζαμε την πραγματικότητα, υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, θεωρούσαμε πως είναι το χαζό παιδί της οικογένειας. Ε, τελικά, δεν ήταν τόσο χαζό αυτό το παιδί, ήταν ικανότατο», είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απ’ την κριτική της δεν γλίτωσαν ούτε οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους χαρακτήρισε «καρεκλοκένταυρους». «Τα νέα παιδιά τα διώχναμε από το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να παράγει στελέχη, γιατί θα ήταν η επόμενη ημέρα», σημείωσε.

Και το καλύτερο το φύλαξε για το τέλος, όταν τους είπε: «Ποιος νοιάζεται για την ιδεολογική μας ταυτότητα. Εκ των πραγμάτων δεν ενδιαφέρεται κανένας για την ταυτότητά μας, σε λίγο δεν θα ενδιαφέρεται κανείς ούτε για την ταυτότητα του φύλου μας!». Γης μαδιάμ…

O Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας