Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Τα κουκιά της Ολγας, η κερδισμένη του συνεδρίου και πώς επέστρεψε...

Κομισάριος: Τα κουκιά της Ολγας, η κερδισμένη του συνεδρίου και πώς επέστρεψε από την Ασία ο Μητσοτάκης

Δεν έβγαιναν τα κουκιά στην Ολγα

Η σούμα του 4ήμερου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι, αδιαμφισβήτητα, πως ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε πιο ισχυρός. Διότι στην πρόσκληση «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» δεν βρέθηκε. Ούτε καν η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία το Σάββατο είπε ότι κατεβαίνει απέναντί του και την Κυριακή το αναίρεσε. Όχι για την… ενότητα, όχι βέβαια. Διότι, πολύ απλά, δεν έβγαιναν τα… κουκιά!

Ακόμη και το «αν θες εκλογές σε 10 μέρες να της κάνεις μόνος σου» της Γεροβασίλη ήταν πρόφαση. Πρόφαση διότι είδε ότι αποδοκιμάστηκε δια βοής. Πρόφαση διότι δεν είχε ελπίδα με ψηφοφορία μελών. Ο Κασσελάκης έδωσε το κλου του συνεδρίου: «εσείς όλοι χειροκροτάτε και μερικοί μπροστά απλά κοιτούν».

Αυτοί οι «μερικοί μπροστά» τι μέλλον έχουν άραγε στο κόμμα;

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα; Άθελά του (ή μη…) ο Τσίπρας επανέφερε τον Κασσελάκη σε θέση ισχύος. Κατ’ εκτίμηση της στήλης, επ’ ουδενί άθελά του, όσο σατανικό κι αν φαίνεται…


Ο χαμένος και η κερδισμένη

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τον Διονύση Τεμπονέρα μετά την ομιλία του (και την αναφορά περί «ριζών» και «ιδιοκτητών» του κόμματος. Ήταν ο μεγάλος χαμένος του συνεδρίου διότι δίστασε να βγει μπροστά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την ήττα του.

Οπότε, από το να ρισκάρει, προτίμησε να συντηρήσει το πολιτικό του κεφάλαιο. Ωστόσο στην πολιτική, αν δεν ρισκάρεις, σπάνια ανεβαίνεις σκαλοπάτια.

Αντιθέτως, κέρδισε (μου έλεγαν παριστάμενοι) πολλούς πόντους η Νίνα Κασιμάτη, στα μάτια των μελών. Αρκετοί μάλιστα θεωρούν, μετά την εξαιρετική της ομιλία στο συνέδριο, ότι πρέπει να αναλάβει πιο κομβικό ρόλο στο κόμμα – ένας μάλιστα (παλιά καραβάνα του κόμματος) είπε, ενώ την άκουγε, το «αυτή πρέπει να βγει μπροστά για αρχηγός μια μέρα».


Επέστρεψε

Ο πρωθυπουργός μετράει τα κέρδη από το πέρασμά του στην Ινδία. Οχι μόνο επειδή ήταν, από κάθε άποψη, όπως λένε οι συνεργάτες του, διπλωματικά και επιχειρηματικά επικερδές. Αλλά επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και μια προσωπική αγάπη στη χώρα που, όπως αποκάλυψε στην ινδική τηλεόραση, επισκέπτεται από το 1993. Και παρότι δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συζητήσεις, σχολίασε ότι «ένας βασικός λόγος που πάντοτε αγαπούσα να ταξιδεύω στην Ινδία είναι για να φάω αληθινό ινδικό φαγητό. Αγαπώ τα ψητά σε ταντούρι και είμαι μεγάλος φαν του καλού ειδικού χορτοφαγικού φαγητού, όπως αυτό που δοκιμάσαμε χθες γεύμα μας στο πρωθυπουργικό μέγαρο».

Πριν απ’ την επιστροφή στη βάση ο Μητσοτάκης έκανε και τη στάση του στο Κατάρ για μια επίσκεψη εξπρές στον εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, με πλήρη ατζέντα. Τόσο για τα διμερή θέματα, στα ενεργειακά και την οικονομία, όσο και τα γενικότερα ζητήματα ασφάλειας, την κρίση στη Γάζα αλλά και την Ερυθρά Θάλασσα.

Άλλοι εντός συνόρων τρώγονται και ο Μητσοτάκης χτίζει την παγκόσμια εικόνα της χώρας. Κι αυτό λέει πολλά.


Τιμά τον «Κοκό» η Αννα Μισέλ

Μικρή παύση από τον προεκλογικό αγώνα της για την Ευρωβουλή θα κάνει αύριο, Τρίτη η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιας και είναι καλεσμένη του Μπάκιγχαμ στο ετήσιο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ που θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, εντός του κάστρου του Ουίνδσορ.

Στο μνημόσυνο δεν θα παραστεί ο βασιλιάς Κάρολος λόγω του (σοβαρού εντέλει, όπως διαρρέεται) προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναμένεται να ηγείται στην τελετή η βασίλισσα Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Η Αννα Μισέλ δεν έχει κληθεί ως πολιτικός, αλλά ως βαφτιστήρι του τέως.


Οι… ΠΑΣΟΚοι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Μετά την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Δημήτρη Τσιόδρα (οι μόνοι που έχουν ανακοινωθεί επίσημα ως τώρα), βλέμματα στην Ευρωβουλή ρίχνει κι ένας πρώην… ΠΑΣΟΚος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο τον Σπύρο Καρανικόλα, που στο παρελθόν είχε διατελέσει αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αλλά και εκπρόσωπος της ΚΟ του κόμματος. Παραιτήθηκε από την παράταξη του κέντρου το 2022 και πριν από ένα χρόνο εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Μόνο η ανακοίνωση απομένει και για τον (επίσης πρώην ΠΑΣΟΚο) Πύρρο Δήμα και απ’ ό,τι φαίνεται, το κυβερνών κόμμα θα πάρει ακόμη ένα πρόσωπο από τις τάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και ο 46χρονος διεθνολόγος Σωτήρης Σέρμπος. Είχε αναλάβει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στην πρώτη φάση της ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη και τον συμβούλευε τακτικά, μέχρι να αποχωρήσει.


Η τιμή, τιμή δεν έχει, Μάξιμε

Τα… απόνερα της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Εκ των (δριμείως) διαφωνούντων στη ΝΔ ήταν ο βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Που έσπευσε φυσικά να συναντηθεί κατόπιν με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου (και εκ των πλέον φανατικών) Ιερώνυμο.

«Σώσατε την τιμή της Λάρισας!» είπε στον βουλευτή ενώ, μιλώντας προς το θρησκόληπτο κοινό, υπογράμμισε ότι «αποτελεί πιστό μέλος της εκκλησίας που με την ψήφο του έσωσε την τιμή μας».

Η τιμή, τιμή δεν έχει, και χαράς τον που την έχει (στους ναούς).


Οι… ανεπιθύμητοι του Σεραφείμ

Μιας και ο λόγος για την εκκλησία ένας άλλος Μητροπολίτης, ο Πειραιώς Σεραφείμ έκλεισε, έμαθε η στήλη, τις… πόρτες σε επτά βουλευτές της κυβέρνησης (που εκλέγονται στην Α’ και στη Β’ Πειραιά! Ανάμεσά τους η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Γιατί; Επειδή ψήφισαν υπέρ στο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι άλλοι είναι οι Γιάννης Κατσαφάδος, Νίκος Βλαχάκος, Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Ιωάννης Τραγάκης.

Ποιοι δεν είναι στους «ανεπιθύμητους» του Σεραφείμ; Από την Α’ Πειραιά ο Νίκος Αμπατιέλος του ΚΚΕ και από την Β’ Πειραιά η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ (που ψήφισε μόνο μερικά σημεία και όχι όλα), όπως και η Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ, η Σοφία Ασημακοπούλου από την Ελληνική Λύση και ο Αλέξανδρος Ζερβέας από τη Β’ Πειραιά.


Διαψεύσεις Αργυρού

Τελικά, έκανε πρόταση ο Στέφανος Κασσελάκης στον Κωνσταντίνο Αργυρό να είναι στη ευρωβουλευτική λίστα; Μάλλον… όχι, παρά τα όσα γράφονται κατά κόρον. Όντως όμως προ ημερών συνέφαγαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακMπεθ, με τον γνωστό αοιδό σε ιδιαίτερο χώρο του εστιατορίου Kenko στη Νέα Σμύρνη.

«Ζήτησε να με γνωρίσει και δέχτηκα να τα πούμε» λέει ο είπε Αργυρός στο protothema.gr για το περιβόητο πλέον δείπνο, που ξεκίνησε με συζήτηση γνωριμίας για να σπάσει ο πάγος.

Ξεκάθαρος σε αυτό που πρεσβεύει, ο Αργυρός είπε: «Αν ένιωθα ότι μπορώ να βοηθήσω θα το σκεφτόμουν, αλλά προς το παρόν είμαι δοσμένος στη μουσική».


Τον… έδωσε η Μάγδα

Στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών βρέθηκε ο Γιώργος Αυτιάς όπου παρέλαβε τιμητική πλακέτα για τη δημοσιογραφική του προσφορά (και, δη, από τη Μάγδα Τσέγκου με την οποία δεν μιλιόταν εδώ και χρόνια, αν και επί σειρά ετών συνεργάτες!). Αλλά του τι… φύλαξε. Η Τσέγκου ήταν εκείνο που ανακοίνωσε ότι ο δημοσιογράφος εγκαταλείπει την ενεργό δημοσιογραφία, για να καθίσει στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου… Ας εκλεγεί βέβαια πρώτα, και βλέπουμε.

Η πρόωρη ανακοίνωση ωστόσο δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία μετατρέπεται σε προβληματισμό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως μαθαίνουμε…

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας