Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Η ημερομηνία… λήξης του Κασσελάκη και τι λέει ο Μητσοτάκης για...

Κομισάριος: Η ημερομηνία… λήξης του Κασσελάκη και τι λέει ο Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ετοιμάζεται για… γήπεδο ο Μητσοτάκης

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν κάνει πρόταση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάει σε ποδοσφαιρικό αγώνα, ώστε να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ελήφθησαν από τον υπουργό Γιάννη Βρούτση. Βέβαια, τηρεί στάση αναμονής. Άλλωστε ο Μητσοτάκης σπάνια πάει, πλέον, στο γήπεδο – αν και γνωστός φίλος του Ολυμπιακού.

Τώρα όμως που αρχίσαν και πάλι να γίνονται με φίλαθλους τα ματς και εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, για να δείξει ότι αλλάζει η κατάσταση στα γήπεδα, ίσως εμφανιστεί. Ίσως η κατάλληλη στιγμή να είναι ο τελικός Κυπέλλου, στα μέσα Μαΐου, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη. Όπου δεδομένα θα πάει ο φίλος των «πράσινων» Αλέξης Τσίπρας!


Τι λένε Μητσοτάκης και Βορίδης για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όλα όσα έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησαν φυσικά και την κυβέρνηση. Μιλώντας τις προάλλες σε δικούς του ανθρώπους (και μου το μετέφεραν, έγκυρα) ο Μάκης Βορίδης ερωτούμενος την αξιωματική αντιπολίτευση είπε σκωπτικά «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ» και θεωρεί ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν έχουν μέλλον.

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημέρωση στο Κατάρ, όπου και βρισκόταν, και μίλησε σχετικά και με δημοσιογράφους. Ο πρωθυπουργός έδωσε μάλιστα έμμεση στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη με την αναφορά ότι «δεν διώχνεις έναν αρχηγό κόμματος πριν αυτός κριθεί, έστω μια φορά, σε εθνικές κάλπες είτε βουλευτικών εκλογών είτε ευρωεκλογών». Έχει point ο πρόεδρος!


Νέο ραντεβού στον κάμπο

Και δεύτερο τετ α τετ με τους αγρότες της Θεσσαλίας σχεδιάζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου, μετά και την ανανέωση της απόφασής τους να παραμείνουν στα μπλόκα. Οι λεπτομέρειες της συνάντησης αναμένεται να οριστούν μέσα τις επόμενες ημέρες, αλλά η ημερομηνία, εκτός απροόπτου είναι η 11η Μαρτίου, χωρίς να αποκλείεται να μεσολαβήσει και κάποια σχετική σύσκεψη στην Αθήνα ή στη Λάρισα.

Πάντως η επιθυμία είναι η συνάντηση να είναι διευρυμένη, με συμμετοχή και του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα. Το κλειδί με την ημερομηνία είναι όσα θα μεσολαβήσουν και αφορούν στα αγροτικά και τη Θεσσαλία.


Κι άλλος βιαστικός… για Βρυξέλλες

Μετά τον Γιώργη τον Αυτιά, και ο Πύρρος Δήμας ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα με τη ΝΔ για τις Ευρωεκλογές. Αμφότεροι δεν… περίμεναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και βιάστηκαν.

Με άμεσο και λιτό τρόπο, μιλώντας στο Action24, ο Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τους ανθρώπους της Βορείας Ηπείρου κι εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να φέρει τη φωνή αυτών των ανθρώπων στην Ευρωβουλή».

Για τη μετακίνηση του στη ΝΔ, υπογράμμισε ότι «ταυτίζομαι με τη ΝΔ γιατί είχε τις ίδιες θέσεις όπως εγώ. Ο Μητσοτάκης ήταν πάντα δίπλα στα προβλήματα της Βορείας Ηπείρου. Δεν χρειάστηκε να με ψήσει. Τον πίστευα και είχα μια επαφή εδώ και χρόνια που την κρατήσαμε».


«Εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Το ερώτημα αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στα επόμενα νομοσχέδια δημιουργεί στη Χαριλάου Τρικούπη η αποχή των 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αυτή η αποχή των 11 βουλευτών δημιούργησε ένα δεδικασμένο και το ερώτημα που εύλογα θέτουν οι παροικούντες την… πράσινη Ιερουσαλήμ είναι τι θα γίνει στα επόμενα νομοσχέδια και αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Το ερώτημα αυτό αφορά και sτο νομοσχέδιο για την Παιδεία που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και, αν ψηφιστεί, θα δημιουργηθούν λεγόμενα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπεται και μεγάλη μάχη σε επίπεδο κορυφής, μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη. Η δήλωση μάλιστα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Mega είναι ενδεικτική της σκληρής αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, ότι δηλαδή δεν θα ψηφίσει τον νόμο επειδή «θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση, που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό – μη κερδοσκοπικό και εν τέλει και το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Υπάρχουν όμως και βουλευτές που διαφωνούν με αυτή τη θέση. Κάποιοι σκέφτηκαν ακόμα και την αποχή, όπως έγινε στην περίπτωση των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου που προτίθεται να διαφοροποιηθεί («συμφωνώ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και θα το ψηφίσω, γιατί αυτή είναι η θέση μου» δήλωσε στο «Βήμα») προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος.

Εκτός από τη Νάντια, έχει καταλάβει ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να δούμε και τον Γιώργο Παπανδρέου να τάσσεται υπέρ του νόμου Πιερρακάκη. Προς αποφυγήν ενός γενικευμένου αντάρτικου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία ή όχι;

Δύσκολες οι εποχές, Νίκο μου…


Λαμβάνει αποστάσεις ο Τσίπρας και…

Ο Κομισάριος τα έγραψε ήδη: ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε όντως κερδισμένος από το συνέδριο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε όμως… ή όχι; Ο τέως πρωθυπουργός δεν αντιπαρατέθηκε ούτε με τον Κασσελάκη, ούτε με τους κομματικούς μηχανισμούς αλλά με τη δική του ιστορία και τράβηξε μια κόκκινη γραμμή, χτυπώντας συναγερμό…

Χαμένος ο Τσίπρας σύμφωνα με την… ετυμηγορία αναλυτών και δημοσιογράφων επειδή η πρόταση του για προσφυγή στην κάλπη δεν πέρασε; Προφανώς. Αν και η πρόταση του Τσίπρα δεν πέρασε, και κάποιοι μπορούν να τη διαβάζουν ως ένα βαρύ πλήγμα για τον πρώην πρόεδρο, ωστόσο ο ίδιος πέτυχε τον στόχο του να βρίσκεται αποσυνδεδεμένος από την ηγεσία και το μέλλον του κόμματος. Το πεδίο είναι πλέον ανοικτό για να κινηθεί στον παραταξιακό χώρο της Κεντροαριστεράς. Με την κίνηση του, έστω και καθυστερημένα, λαμβάνει αποστάσεις από τον Κασσελάκη ώστε να μην του ζητάνε τα «ρέστα» το βράδυ των Ευρωεκλογών…

Αμ, πώς!

Άλλοι όμως το ερμηνεύουν διαφορετικά: πως ο Κασσελάκης επέλεξε να αποσυνδεθεί από τον Τσίπρα. Δεν του χρωστάει πλέον τίποτε, το κόμμα είναι 100% δικό του και κανείς δεν παίρνει γραμμή. Αν έπαιρνε, δεν θα έπεφτε τόσο… γιουχάισμα στην Ολγα Γεροβασίλη. Σωστό και αυτό…


…τρικ στο συνέδριο

Το τρικ ωστόσο ήταν άλλο. Ο Τσίπρας αποφάσισε να μην προσέλθει στο συνέδριο και να περιοριστεί σε μια ανακοίνωση αμφισβήτησης του Κασσελάκη, βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ να οδεύει σε εκλογική συντριβή στις Ευρωεκλογές. Κι εκείνο το βράδυ θα βγει μπροστά, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με πρωτοβουλία για ένα ευρύτερο σχήμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Προεκλογικά κόπιαρε… ατάκες του Ανδρέα Παπανδρέου, τώρα θέλει και το κόμμα του.

Αμ, πώς…

Εν κατακλείδι, στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε καμία απολύτως εγγύηση ότι θα οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αντίθετα, μπαίνει υπό στενή «επιτροπεία», καθώς υποχρεούται να επαναλειτουργήσει με νέα σύνθεση το ανενεργό εδώ και μήνες Εκτελεστικό Γραφείο, την ώρα που δεν κατάφερε να επιβάλει καν την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής – άρα και νέας Πολιτικής Γραμματείας. Και θα κριθεί το βράδυ των Ευρωεκλογών. Κοντολογίς, πρόεδρος με ημερομηνία λήξης.


Έξαλλος ο Ευκλείδης…

Τον εκνευρισμό του εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μέσω ανάρτησής του στο Facebook επειδή του ακύρωσαν συνέντευξη σε κανάλι για να βγει συνέντευξη… του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς υποστήριξε ότι είχε προσκληθεί στον ΑΝΤ1 αλλά μόλις δέκα λεπτά πριν από την έναρξη της συζήτησης ενημερώθηκε ότι η παρουσία του ακυρώθηκε για να γίνει συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ομολογώ ότι εκνευρίστηκα. Ήμουν ήδη 40 λεπτά στο δρόμο για να φτάσω στο στούντιο. Μετά όμως το ξανασκέφτηκα. Κάθε εμφάνιση του κυρίου Κασσελάκη είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η μόνη αριστερή απάντηση στην απαξίωση και στον ευτελισμό είναι η Νέα Αριστερά. Καλή απόλαυση λοιπόν!» αναφέρει σκωπτικά.

Άδικο δεν έχει…


Τέμπη: Μόνο τρεις βουλευτές…

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα παραχώρησαν συνέντευξη Tύπου χθες στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συγγενείς θυμάτων και επιζώντες της τραγωδίας των Τεμπών, με φόντο την παρέμβαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με την υπόθεση. Ότι το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, η Ελένη Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας αλλά και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα.

Την ίδια στιγμή το ψήφισμα που ξεκίνησε η μητέρα του θύματος των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, έχει ξεπεράσει τις 750.000 υπογραφές, με τους συγγενείς να ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς. Επιπλέον ζητούν, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας