Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Debate… γιοκ για φέτος, η άρνηση του ΥΠΕΣ στους αποδήμους και...

Κομισάριος: Debate… γιοκ για φέτος, η άρνηση του ΥΠΕΣ στους αποδήμους και το… δώρο Κασσελάκη στον Αυτιά

Τι θα πει ο Δούκας για τον Βοτανικό – Επάνοδος Παναγιωτόπουλου στη ΝΔ - Η βεβαιότητα Κασσελάκη για 5 μονάδες διαφορά

Ο Μπελέρης και η Μελέτη

Μπόλικο παρασκήνιο είχε η κατάρτιση του τελικού ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση για τον Φρέντη Μπελέρη οφείλεται κυρίως στον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου ενώ ο πρωθυπουργός είχε πειστεί κυρίως από τους Γιώργο Γεραπετρίτη και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ότι η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας θα διατάρασσε τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Ωστόσο έκανε κίνηση ματ ο Μάκης Βορίδης που μετέπεισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ενώ, από τα νέα πρόσωπα του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου που έκαναν αίσθηση, αναμφίβολα, ήταν και η Ελεονώρα Μελέτη. Η διευθύντρια Επικοινωνίας του Μαξίμου Κύρα Κάπη, η οποία συνδέεται με προσωπική φιλία με τη Μελέτη, έκανε το… κονέ.

 Τι θα πει ο Δούκας για τον Βοτανικό;

Εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αφού ο Ερασιτέχνης κάλεσε τους δημοσιογράφους για συνέντευξη Τύπου την προσεχή Παρασκευή (19/4) στο δημαρχείο Αθηνών μαζί με τον Δήμαρχο, Χάρη Δούκα.

Ο ΑΟ, επίσης, ενημερώνει μέσω της ανακοίνωσής του, ότι ανταποκρίνεται στο αίτημα των μελών του συλλόγου για ανοικτή συζήτηση, που θα γίνει μετά το Πάσχα στο Κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», λίγο μετά το «πράσινο φως» για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η Δημοτική Επιτροπή της Αθήνας ενέκρινε την πρόταση, που θα κατατεθεί προς το αρμόδιο υπουργείο για κονδύλι, που φτάνει τα 6,83 εκατ. ευρώ και το οποίο αφορά στις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, προκειμένου να καθαριστεί το οικόπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευής έχει αναλάβει η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – ΜΕΤΚΑ. Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα είναι ένα σύγχρονο και λειτουργικό στάδιο χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων.

 Debate… γιοκ για φέτος

Η επιθυμία του ΠΑΣΟΚ να γίνει debate ενόψει ευρωεκλογών ήταν έντονη, είχε εκφραστεί και δημόσια. Από την κυβέρνηση όμως το αποκλείουν. Κατηγορηματικά.

«Στις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι, αυτό το οποίο ψηφίζουν οι πολίτες, μέσα από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Άρα, αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη και στην καθημερινή καμπάνια τους και σε τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις» τόνισε, ερωτούμενος σχετικά, τις προάλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ιστορικά, στο παρελθόν μόλις δυο φορές διεξήχθησαν debate πριν από τις ευρωκάλπες. Η πρώτη τηλεμαχία διεξήχθη στις 8 Ιουνίου του 2004, πριν δηλαδή από τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου και έλαβαν μέρος οι Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα και Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το δεύτερο διεξήχθη στις 28 Μαΐου 2009 και συμμετείχαν σε αυτό οι Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέκος Αλαβάνος και Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το ΥΠΕΣ αρνείται να δώσει στους αποδήμους

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος αποδήμων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη διαρροής των προσωπικών δεδομένων του από το υπουργείο Εσωτερικών και τη χρήση τους από την ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, προέβη σε μια νέα καταγγελία για την υπόθεση.

Ο νομικός υποστήριξε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, που άφησε τα δεδομένα των αποδήμων να διαρρεύσουν δεξιά κι αριστερά, αρνείται να ικανοποιήσει το νόμιμο δικαίωμά τους και να τους δώσει αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί για αυτούς.

Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 15 του GDPR, δυνάμει του οποίου ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει υποχρέωση να χορηγήσει αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί στο αρχείο του προς το ίδιο το υποκείμενο των δεδομένων.

Αντί όμως το υπουργείο Εσωτερικών να στείλει αντίγραφα των δεδομένων στους απόδημους που το ζήτησαν, που ήθελαν προφανώς οι άνθρωποι να ενημερωθούν ακριβώς για τον κατάλογο των στοιχείων τους που πράγματι διατηρεί η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον εκλογικό κατάλογο, απάντησε με μια αυτοματοποιημένη γενικότητα που απλώς αναπαράγει άρθρα και διατάξεις του GDPR χωρίς όμως να ικανοποιεί το δικαίωμα χορήγησης αντιγράφων…

Επάνοδος Παναγιωτόπουλου

Ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος ορίστηκε πρόεδρος –στη θέση του Γιάννη Μπρατάκου– της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Παναγιωτόπουλος βρίσκεται εκτός κυβέρνησης από πέρυσι το καλοκαίρι, μετά τις εκλογές, όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε πως δεν θα συμπεριληφθεί στο κυβερνητικό σχήμα, με πολλούς να λένε πως η νέα θέση που ανέλαβε αποτελεί κάτι σαν… προθάλαμο επιστροφής.

Ενόψει ανασχηματισμού…

Το… δώρο Κασσελάκη στον Αυτιά!

«Το νέο έχει πρόσωπο: Γιώργος Αυτιάς» σχολίασε καυστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και τις δηλώσεις του Γιώργου Αυτιά, που έκανε γνωστό ότι κεντρικό του σύνθημα δεν είναι άλλο από το «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» (σ.σ. το γνωστό, φιλοχουντικό σύνθημα).

«Θέλω να δείτε τις υποψηφιότητές μας για το Ευρωκοινοβούλιο. Δείτε τα πρόσωπα, τις σπουδές, τις ιδέες των νέων ανθρώπων που ήρθαν κοντά μας και ύστερα δείτε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Και εκεί το νέο έχει πρόσωπο: Γιώργος Αυτιάς» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κασσελάκης τα έβαλε προσωπικά με τον Αυτιά. Τα ίδια έκανε και ο Παύλος Πολάκης το 2019 με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Και τον έβγαλε πρώτο σε σταυρούς!

Η βεβαιότητα Κασσελάκη για 5 μονάδες διαφορά

Από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη διαρρέουν πως στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στις ευρωεκλογές, έστω και με μισή μονάδα το 17% των εθνικών εκλογών. Αυτό, θα δώσει στον πρόεδρο την ευκαιρία να μιλήσει για σταθερότητα και ανοδική πορεία και να ξεπεράσει τα προβλήματα των τελευταίων μηνών με την συνεχή πτώση των ποσοστών.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην Κουμουνδούρου, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς θα είναι δεύτερο κόμμα, αλλά θα είναι και 5+ μονάδες πάνω από το ΠΑΣΟΚ. Κάτι σε 18-13…

Αν συμβεί αυτό λένε, ίσως το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη περιέλθει σε εσωτερική κρίση, οπότε θεωρούν πως θα μπορούσαν από θέση ισχύος να επαναφέρουν σκέψεις του προέδρου τους για κάποιου είδους «συνασπισμό» των δυο κομμάτων. Τραβηγμένο – ή και όχι…

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας