Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΚουρέτας: Προγράμματα 553 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027

Κουρέτας: Προγράμματα 553 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027

 Προτεραιότητα σε Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Προγράμματα ύψους 553 εκατ. ευρώ ανακοινώθηκαν κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ «Θεσσαλία» 2021-2027, τα οποία αφορούν τον πρώτο κύκλο του ΠεΠ Θεσσαλίας.

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, υποδέχτηκε τους δημάρχους της Π.Ε. Λάρισας, όπως και εκπροσώπους φορέων.

Ο κ. Κουρέτας μαζί με την προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πολυτίμη Γραββάνη, ανέλυσαν το συνολικό ποσό. Παράλληλα, δόθηκαν και διευκρινίσεις για την υλοποίηση των αιτήσεων.

«Οι φορείς και οι δήμοι θα πρέπει να είναι όσο καλύτερα προετοιμασμένοι για το νέο ΕΣΠΑ όταν θα βγουν προσκλήσεις», ανέφερε ο κ. Κουρέτας, που αναμένεται να γνωστοποιηθούν για τον πρώτο κύκλο στις αρχές Μαΐου.

«Θέλουμε να υποβληθούν σωστά οι προτάσεις για να γίνει η απορρόφηση με καλό τρόπο». Τα πρόγραμμα αφορούν πέντε τομείς που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική οικονομία, το περιβάλλον, την ενεργειακή αναβάθμιση και την καινοτομία. «Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα είναι το κομμάτι που εστιάζουμε, γιατί είχαμε πολύ κακό σκορ την προηγούμενη φορά», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας