Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΔήμος διαγράφει κόσμο από συσσίτια για… δύο απουσίες

Δήμος διαγράφει κόσμο από συσσίτια για… δύο απουσίες

Αντιδράσεις από την ανακοίνωση Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ένα εκ των σημείων διανομής συσσιτίων

 

Η ανακοίνωση Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε ένα εκ των σημείων διανομής συσσιτίων, στην οδό Ειρήνης, έφερε διάφορες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με αυτήν, από τις 26 Φεβρουαρίου ωφελούμενοι που θα καταγράφουν δύο απουσίες χωρίς αιτιολόγηση από το συσσίτιο, θα διαγράφονται από αυτό για έναν μήνα (!), με τις αντιδράσεις σε αρκετούς δικαιούχους του προγράμματος να είναι έντονες.

Μάλιστα, η ανακοίνωση προσθέτει, ότι η εκ νέου ένταξη των ωφελούμενων θα επανεξετάζεται μετά το πέρας του ενός μήνα της διαγραφής.

Η παραπάνω εξέλιξη θορύβησε αρκετούς από τους ανθρώπους που επισκέπτονται καθημερινά το συσσίτιο, καθώς φοβούνται μην μείνουν εκτός προγράμματος επειδή μπορεί για συγκεκριμένους λόγους να απουσιάσουν και να το χάσουν.

Η φράση «χωρίς αιτιολόγηση» είναι αυτή που προβληματίζει τους ωφελούμενους και κυρίως το πώς αυτή ερμηνεύεται από τους υπεύθυνους του προγράμματος. Για παράδειγμα, όπως σημειώνουν, μερικοί μπορεί να κάνουν μερικές μέρες του μήνα μεροκάματα και να μην προλαβαίνουν να πάνε στο συσσίτιο καθημερινά για να φάνε και σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρουν εάν θα μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία τους.

Κάποιες μέρες επίσης μπορεί να μην είναι σε θέση να μετακινηθούν λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας