Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΚατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον αποκλεισμό του κτηρίου της ΔΟΥ Ρόδου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον αποκλεισμό του κτηρίου της ΔΟΥ Ρόδου

Χθες, οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες προέβησαν συμβολικά στον αποκλεισμό του κτηρίου της ΔΟΥ Ρόδου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δασών, η οποία ως γνωστόν υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Για 22η μέρα συνεχίζουν οι αγρότες της Ρόδου τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας από την Κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση και βιώσιμη λύση του προβλήματος του υπερπληθυσμού των ελαφιών.
Χθες, οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες προέβησαν συμβολικά στον αποκλεισμό του κτηρίου της ΔΟΥ Ρόδου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δασών, η οποία ως γνωστόν υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Διεκδικούν την επίσκεψη του υπουργού στη Ρόδο ή έστω την δέσμευσή του για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων.
Διαφορετικά δηλώνουν αποφασισμένοι να μη σπάσουν το μπλόκο και να παραμείνουν στο Μαντράκι ακόμη και την 7η Μαρτίου, εμποδίζοντας την ομαλή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων για την επέτειο της Ενσωμάτωσης.
H Eισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε χθες αρμοδίως στην ΕΛ.ΑΣ. τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και τον σχηματισμό δικογραφιών για τα αυτόφωρα αδικήματα που τελούνται ενω ταυτόχρονα θα διερευνήσει το σύνολο των ενεργειών που έγιναν αρμοδίως από την έναρξη των κινητοποιήσεων αλλά και τις επιπτώσεις αυτών.
«Ο αποκλεισμός της ΔΟΥ είχε συμβολικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι να εισακουστούμε στην κυβέρνηση. Ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις πριν από 22 μέρες και στο διάστημα αυτό δεν είχαμε καμία απολύτως ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από την ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων και όσο συνεχίζει να υπάρχει αυτή η αδιαφορία, εμείς θα είμαστε στους δρόμους. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, αφού το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ελαφιών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Πρέπει να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα. Και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις ζημιές στις καλλιέργειες, αλλά και με τα τροχαία ατυχήματα, τα οποία έχουν αυξηθεί. Έχουμε θέσει το θέμα επανειλημμένως και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά. Απαιτείται να παρθούν μέτρα το συντομότερο δυνατό ώστε να έρθει σε ισορροπία ο πληθυσμός των ελαφιών, όπως παλαιότερα που δεν είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα», δήλωσε στη «δ» ο εκπρόσωπος των αγροτών κ. Νίκος Φραζής. Σημείωσε επίσης ότι προφανώς και οι αγρότες της Ρόδου συντάσσονται με τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα, υιοθετώντας τα αιτήματά τους. Προτάσσουν όμως ως σημαντικότερο αυτό των ελαφιών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου οι αγρότες είχαν προβεί σε μία ακόμη συμβολική κινητοποίηση. Απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους τη διασταύρωση της Φανερωμένης και την είσοδο στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου και της ΔΗΜΤΟ Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας με επίσημο προσκεκλημένο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια. Λίγη ώρα νωρίτερα, αντιπροσωπεία των αγροτών είχε συναντήσει τον υπουργό και τους βουλευτές του νομού στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Ο κ. Δένδιας άκουσε τα αιτήματα των αγροτών και δεσμεύθηκε (παρόλο που πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν ανήκει στις δικές του αρμοδιότητες) να τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό.
Την «δυσαρέσκειά» του για τις κινητοποιήσεις εξέφρασε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ και της ΔΗΜΤΟ για την κινητοποίηση των αγροτών έξω από το ξενοδοχείο, λέγοντας ότι τα αιτήματά τους τα έχουν μεταφέρει στην κεντρική διοίκηση και ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα των ελαφιών. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πριν λίγες ημέρες, ο δήμαρχος, Α. Κολιάδης αναφέρθηκε στα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από τα ελάφια. Είχε δηλώσει ότι θα θέσει το θέμα των αγροτών σε επίπεδο κυβερνητικό, επιδιώκοντας επαφές στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να καταστήσει σαφές το μέγεθος του προβλήματος.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας