Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΑντίπαλοι του Μητσοτάκη στην κάλπη η αδιαφορία και η αποχή

Αντίπαλοι του Μητσοτάκη στην κάλπη η αδιαφορία και η αποχή

Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές με στρατηγική και προσοχή. Παρόλο που δεν προσδιορίζει συγκεκριμένο ποσοστό για τις εκλογές, επιβεβαιώνει ότι θα προσπαθήσει να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μετά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη όπου επί της ουσίας αποτέλεσε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα και τόνισε την κομματική συσπείρωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε ένα διαφορετικό μήνυμα μέσα από την συνέντευξη του στο Τ/Σ ΣΚΑΪ.

Εκεί πέρα από τα γεγονότα ακραίας βίας στη Θεσσαλονίκη και τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε για τον πήχη των ευρωεκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές με στρατηγική και προσοχή. Παρόλο που δεν προσδιορίζει συγκεκριμένο ποσοστό για τις εκλογές, επιβεβαιώνει ότι θα προσπαθήσει να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι ευρωεκλογές αποτελούν την πρώτη κάλπη που θα δοκιμάσει πραγματικά την Νέα Δημοκρατία και θα αναμετρηθεί με τη φθορά, ακόμα κι αν δεν διακυβεύεται κάτι κρίσιμο για τη διακυβέρνηση της χώρας. Η ψήφος διαμαρτυρίας είναι πραγματικότητα, και η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ προσπαθεί να αποφύγει συμπεριφορές που θα δυσκολέψουν την κατάσταση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι δε θα ήταν σωστό να αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό ή εκτίμηση, με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος το βράδυ των εκλογών.

Όπως είχε βρεθεί τόσο ο Αλέξης Τσίπρας στο παρελθόν όπως θα βρεθεί στο μέλλον είτε ο Στέφανος Κασσελάκης είτε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους αριθμητικούς στόχους που βάζουν για τα κόμματα τους.

Είναι γεγονός η ψήφος διαμαρτυρίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της ψήφου διαμαρτυρίας και της αδιαφορίας αλλά και της αποχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να βγει δίχως πολιτικά τραύματα και να αντιμετωπίσει τις ευρωεκλογές με επιτυχία. Η προσοχή του στον «αόρατο» στόχο της κάλπης του Ιουνίου είναι καθοριστική για την εκλογική του τακτική.

Φαίνεται ότι η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ έχει στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα αλαζονείας και εφησυχασμού.

Μη ξεχνάμε ότι δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος του συμβάντος της Ασημακοπούλου και μένει να φανεί αν θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος που θα να ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Σχεδόν καθημερινά φτάνουν στο επιτελείο του Πρωθυπουργού τα μηνύματα από όλη την Ευρώπη, όπου η άνοδος της ακροδεξιάς είναι μεγάλη τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία.

Το σπάσιμο του φράγματος των 100 ημερών μέχρι τις κάλπες του Ιουνίου αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα στοίχημα για να κερδίσει με τις μικρότερες δυνατές ζημίες και αυτό καθορίζει και την τακτική του στις εκλογές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας