Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONStoriesΑπό τη Βαρκελώνη του 1992 στις... Βρυξέλλες το 2024! Ο Πύρρος, η...

Από τη Βαρκελώνη του 1992 στις… Βρυξέλλες το 2024! Ο Πύρρος, η Πατουλίδου και οι δύο Μητσοτάκηδες

Το καλοκαίρι του 1992 ο πλανήτης αγνοεί ότι σε λίγα χρόνια θα μπορεί να επικοινωνεί και να ενημερώνεται μέσω του διαδικτύου, ο κόσμος αγοράζει ακόμα παγωτό ξυλάκι σε δραχμές.

Καλοκαίρι του 1992. Ο πλανήτης αγνοεί ότι σε λίγα χρόνια θα μπορεί να επικοινωνεί και να ενημερώνεται μέσω του διαδικτύου, ο κόσμος αγοράζει ακόμα παγωτό ξυλάκι σε δραχμές και η χώρα πορεύεται με κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που μετά το ειδικό δικαστήριο του μόνιμου αντιπάλου του, Ανδρέα Παπανδρέου, κερδίζει τις εκλογές, αλλά με το ζόρι καταφέρνει να αποκτήσει αυτοδυναμία κι αυτή εύθραυστη, στους 151 βουλευτές.

Τα παιδιά παίζουν ακόμα στις πλατείες και τις αλάνες, ίσως η τελευταία γενιά που απόλαυσε κάτι τέτοιο και το μπάσκετ έχει γίνει το σπορ που μας βγάζει στους δρόμους, αφού μετά το απρόσμενο χρυσό του 1987 στην Αθήνα, ακολουθεί η δεύτερη θέση του 1989 στο Ζάγκρεμπ, της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας.

Σε ένα κλικ της ιστορίας αλλάζουν όλα

Είναι τέλη Ιουλίου, ελάχιστοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Χρήστος Ιακώβου και ακόμα λιγότεροι ποιο είναι το πουλέν του. Λογικό κι επόμενο να μην υπάρχουν πολλοί που να έχουν στηθεί στις τηλεοράσεις την 31η Ιουλίου για να δουν άρση βαρών στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης. Μέσα σε ένα κλικ της ιστορίας, αλλάζουν άρδην πάρα πολλά. Ο Πύρρος Δήμας γίνεται χρυσός Ολυμπιονίκης στα 21 του σηκώνοντας 370 κιλά στο σύνολο, η άρση βαρών γίνεται για χρόνια το άθλημα που φέρνει στη χώρα μετάλλια κι εκείνο το «για την Ελλάδα» καρφώνεται στη μνήμη του Έλληνα 12 χρόνια πριν καρφωθεί το «σήκωσέ το».

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο

Έξι εικοσιτετράωρα αργότερα, 6 Αυγούστου, οι Έλληνες μένουν ξανά αποσβολωμένοι μπροστά από τις οθόνες τους. Κι όχι μόνο αυτοί, αλλά όλοι όσοι ασχολούνται με τον παγκόσμιο στίβο. Η Γκέιλ Ντίβερς κάνει το πιο ευχάριστο λάθος σε τελικό εμποδίων στο τελευταίο μάλιστα εμπόδιο και η Βούλα Πατουλίδου γίνεται η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 110μ. Στις δηλώσεις της λέει κλαίγοντας το ιστορικό «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» και με τη σειρά της ανοίγει την πόρτα ώστε ο ελληνικός στίβος να βγει από την αφάνεια.

34 χρόνια μετά από εκείνο το καλοκαίρι, ο Πύρρος Δήμας και η Βούλα Πατουλίδου δηλώνουν έτοιμοι να υπηρετήσουν ξανά τη χώρα, αυτή τη φορά από ένα εντελώς διαφορετικό πόστο. Και μπορεί ο κόσμος να γνωρίζει πια τι είναι το ίντερνετ και να επικοινωνεί με αυτό, μπορεί οι Έλληνες να αγοράζουν παγωτό ξυλάκι με ευρώ, πολύ πιο ακριβά από ότι το αγόραζαν επί δραχμών, αλλά κατά διαβολική σύμπτωση η χώρα πορεύεται ξανά με Μητσοτάκη.

Η διαφορά με το τότε είναι ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ ισχυρότερη από του Κωνσταντίνου και έχει καταφέρει να εδραιωθεί εντός συνόρων και να παίζει σημαίνοντα ρόλο και εκτός.

Η επιλογή του Πύρρου Δήμα και της Βούλας Πατουλίδου να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις εκλογές δεν είναι τυχαία. Δύο άνθρωποι νέοι, με όρεξη να προσφέρουν και με βαριά ονόματα, αγαπητοί στους Έλληνες και γνωστοί εκτός συνόρων. Δύο μεταγραφές που μαζί με τον Γιώργο Αυτιά θέλουν να αποτελέσουν το νέο αίμα στην Ευρωβουλή, εκπροσωπώντας όχι μόνο το κυβερνών κόμμα, αλλά και τη χώρα συνολικά.

Δύο προσωπικότητες που πάντα είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την προσωπική προβολή και βασική τους έννοια ήταν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας