Πειραιάς: To κλειστό γήπεδο «Π. Καπαγέρωφ» αποκτά ξανά ζωή

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η μεταφορά των υλικών καθαίρεσης και αναμένεται την προσεχή Παρασκευή 12 Αυγούστου να έχουν απομακρυνθεί όλα τα μεταλλικά στοιχεία.

Ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες για την ανακατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ.

Ήδη, χθες Τρίτη 9 Αυγούστου, τελείωσαν -στο μεγαλύτερο ποσοστό τους- τα έργα αποξήλωσης του γηπέδου (παρκέ, κερκίδες, βασικός κορμός κτιρίου) τα οποία, μετά από σχετική απόφαση του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, επιταχύνθηκαν προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση στο κολυμβητήριο που βρίσκεται παραπλεύρως, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω θέρους, καθώς και των γειτονικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η μεταφορά των υλικών καθαίρεσης και αναμένεται την προσεχή Παρασκευή 12 Αυγούστου να έχουν απομακρυνθεί όλα τα μεταλλικά στοιχεία.

Σημειώνεται, ότι η ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου είναι υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και θα παραδοθεί για χρήση και λειτουργία στη ΓΓΑ/ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, που είναι ο φορέας διαχείρισης του χώρου. Στόχος είναι, σύμφωνα με τις λειτουργικές απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να μετατραπεί σε ένα νέο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο δυναμικότητας 1.500 θεατών, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ έως και Α1 κατηγορίας και προπονήσεις ακαδημιών χάντμπολ και ποδοσφαίρου σάλας.

«Συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει, προχωράμε με ταχείς ρυθμούς τα έργα για την ανακατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου “Π. Καπαγέρωφ”, ένα έργο που ήταν “παγωμένο” για πάνω από 15 χρόνια, και το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό έργο το οποίο γίνεται στον Πειραιά μετά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, οι Πειραιώτες και όλοι οι φίλοι του αθλητισμού θα έχουν στη διάθεσή τους ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό στην Αττική», δήλωσε σχετικά ο κ. Πατούλης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More