Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΝέο κόμμα – Πού το πάει ο Κόκκαλης;

Νέο κόμμα – Πού το πάει ο Κόκκαλης;

«Γεννήθηκε» λοιπόν, έστω και άτυπα, ένα νέο κόμμα, ονόματι Κόσμος. Εκτός από τον Πέτρο Κόκκαλη, μίλησαν χθες η πρώην αντιδήμαρχος της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου και ο πρώην αντιδήμαρχος της Αθήνας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, ο νέος φορέας τοποθετείται στον ιστορικά «προοδευτικό χώρο» και θα είναι κάθετα αντίθετος στον «ακροδεξιό λαϊκισμό» θα αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής πράσινης οικογένειας, θα μετάσχει στις ευρωεκλογές, τις τοπικές και τις εθνικές εκλογές και εντός των προσεχών ημερών θα εκλέξει τα όργανα διοίκησής του που θα αποφασίσουν ενδεχόμενες συμπράξεις με άλλους φορείς ή κόμματα που αγγίζουν τον χώρο της οικολογίας ή και ευρύτερα.

Με το που τελείωσε η δίωρη παρουσίαση, που αναλώθηκε ως επί το πλείστον σε κλιματική αλλαγή, οικολογία και άλλα (ναι, πολύ ενδιαφέροντα αλλά ο μέσος Ελληνας στις 20-25 του μήνα έχει αδειανό πορτοφόλι) εμφανίστηκε και ο Γιώργος Καραμέρος, με μακρά θητεία στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πλευρό του Κασσελάκη πια. Με παρελθόν βέβαια οικολογικό, άρα δικαιολογείται η παρουσία του.

Όσο για το νέο κόμμα; Είναι ανοιχτό σε συνεργασίες αλλά ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί ως κόμμα. Θα κατέβει στις Ευρωεκλογές και βλέπουμε μετά, άλλωστε αριθμεί 300 μέλη ως τώρα. Μόνο.

Καλή τους επιτυχία.

Α, έκανε και μεταγραφή ο Κόσμος καθώς υποψήφιος στις ευρωεκλογές αναμένεται να είναι ο γιατρός Θανάσης Τσάκρης, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές είχε κατέλθει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην έβδομη θέση του Επικρατείας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας