Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Ρελάνς Χριστοδουλάκη, στα… όπλα ο Σαμαράς, «άδειασμα» ΣΥΡΙΖΑ σε… Τσίπρα

Κομισάριος: Ρελάνς Χριστοδουλάκη, στα… όπλα ο Σαμαράς, «άδειασμα» ΣΥΡΙΖΑ σε… Τσίπρα

Δίκασε ο Χριστοδουλάκης…

Συγκαταβατικές δηλώσεις ενότητας αλλά… ηγετική ομιλία από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, που δήλωσε «στρατιώτης» του ΠΑΣΟΚ – μετά την ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη, δια στόματος Ανδρέα Σπυρόπουλου και Θανάση Γλαβίνα, με αφορμή τη συμμετοχή του σε εκδήλωση μαζί την Έφη Αχτσιόγλου και Διονύση Τεμπονέρα με τίτλο «Απέναντι στο Μητσοτάκη, ποιος;».

«Θα μεταφέρω το πολιτικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ παντού, να το ακούσουν όλοι. Ήμουν στα πολύ δύσκολα, είμαι, και θα συνεχίσω να είμαι στρατιώτης της παράταξης. Και για όσους προβληματίζονται από τις “ερωτήσεις” χωρίς να ακούσουν καν τις απαντήσεις, θα τις ακούσουν από εμένα. “Απέναντι στο Μητσοτάκη ποιος”; Μα προφανώς το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τα “φαντασιακά”» και τα μυθεύματα τα χαρίζω σε όσους έχουν σκοπιμότητες. Δεν με αφορούν και δεν με αφορούσαν ποτέ».

Δίκασε ο Μανωλιός…

Μην εκπλαγείτε, πάντως, εάν δεν συμμετάσχει τελικά.


Ο Φάμελλος άδειασε… τον Τσίπρα

Σαφές και αυστηρό μήνυμα προς τον Παύλο Πολάκη έστειλε ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, του ζήτησε ο πρωθυπουργός να ανακαλέσει την προτροπή σε αποχή διότι αυτή είναι κόντρα στον ρόλο του βουλευτή.

Τα είπε στον Σκέρτσο για να… ακούσει Πολάκης που δήλωσε ότι τη μέρα της ψηφοφορίας για τα ομόφυλα ζευγάρια θα έχει… δουλειά και θα λείπει στην Κρήτη.

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στην αποχή ενώ ένα χρόνο πριν δεν ήταν; Επί Αλέξη Τσίπρα, στους τελευταίους μήνες της παραμονής του στην αρχηγία του κόμματος, δεν απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή για μήνες;


Επίσκεψη-αστραπή Μητσοτάκη στο Βελιγράδι

Ταξίδι-αστραπή στη Σερβία θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και μία ομάδα επιχειρηματιών του κατασκευαστικού κλάδου και τραπεζικών στελεχών.

Η ολιγόωρη επίσκεψη θα έχει πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μαζί με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Βελιγράδι, εν όψει της παγκόσμιας έκθεσης Expo 2027, που θα πραγματοποιηθεί στη σερβική πρωτεύουσα.

Ο Βούτσιτς ζήτησε βοήθεια από τον Μητσοτάκη για την κατασκευή των υποδομών της έκθεσης και φυσικά υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες, αλλά και από τον τραπεζικό κλάδο.


Στο Χάρβαρντ ο Καιρίδης

Στα παλιά… του λημέρια θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο Δημήτρης Καιρίδης. Θα μεταβεί στη Βοστώνη για να μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώνεται από Ευρωπαίους φοιτητές στο Χάρβαρντ, όπου από το 1999 έως το 2001 ήταν λέκτορας στο τμήμα Βαλκανικής Πολιτικής στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών John F. Kennedy School of Government.

Με τη δύναμη της ακτινοβολίας του Χάρβαρντ, δημιούργησε τότε την πιο ενεργή εστία μελέτης και προβολής της σύγχρονης Ελλάδας στις ΗΠΑ: το Πρόγραμμα φιλοξένησε δεκάδες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή προέδρων, πρωθυπουργών, υπουργών και διανοητών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα χρηματοδότησε τις σπουδές δεκάδων φιλόδοξων νέων από την περιοχή που, στη συνέχεια, ανέλαβαν ηγετικές θέσεις στις πατρίδες τους: Ιρίνα Μπόκοβα (πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO) και Βουκ Γέρεμιτς (πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας και πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2013).


Προκαλεί ο Αρκάς…

Όχι ο γνωστός σκιτσογράφος, αλλά ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Που τα έχει εδώ και καιρό… σπάσει με τον Ανδρουλάκη. Από τη Χαριλάου Τρικούπη χρεώνουν λοιπόν στον Οδυσσέα τη δήλωση, που έπαιξε στο Κανάλι της Βουλής, του βουλευτή Απόστολου Πάνα (και φίλου του Κωνσταντινόπουλου) ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί να είναι δεύτερο κόμμα αλλά να καταγράψει και καλά ποσοστά πάνω από 16% και όχι 14%-15%.

Ο Οδυσσέας βέβαια κάνει το κορόιδο…


Εχει… οπλίσει ο Σαμαράς και περιμένει

Το δείπνο που παρέθεσε τις προάλλες η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, συνέπεσε με την έναρξη της συζήτησης στις τρεις επιτροπές του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η ίδια ορίστηκε τελικά εισηγήτρια της πλειοψηφίας, επιλογή που καταδεικνύει τη μείζονα σημασία που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτή την κοινοβουλευτική «μάχη». Άλλωστε, διετέλεσε παλιότερα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Οπότε υπήρχε ένας λόγος παραπάνω για να επιλεγεί από τον πρωθυπουργό.

Η ίδια εμφανίζεται αισιόδοξη για την τελική έκβαση της διαδικασίας (το νομοσχέδιο ψηφίζεται στις 15 Φεβρουαρίου) παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται για τις «γαλάζιες» διαφοροποιήσεις.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Ολομέλεια όπου αναμένονται και οι τοποθετήσεις πέραν του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και κάποιων «γαλάζιων» βουλευτών εκ των διαφωνούντων, οι οποίοι προτίμησαν να μην τοποθετηθούν στην επιτροπή για να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά. Η στήλη γνωρίζει για τουλάχιστον δύο που θεωρούνται «σαμαρικοί» και ενημέρωσαν τον Μεσσήνιο πολιτικό για την πρόθεσή τους. Ο ίδιος, δε, ετοιμάζει την ομιλία του…


Οι εξοπλιστικές προτεραιότητες του Δένδια

Κατάλογο επτά εξοπλιστικών προγραμμάτων, που χαρακτηρίστηκαν ως «υψηλής προτεραιότητας», κατάρτισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο των εξαγγελιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για επανεξέταση (από μηδενική βάση) της προτεραιότητας που είχε αποδοθεί σε έκαστο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Εξαιρούνται αυτών τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και οι σχετικές συμβάσεις εξελίσσονται. Ο κατάλογος των προγραμμάτων προτεραιότητας θα κλείσει τέλη του μήνα και συμπεριλαμβάνονται συστήματα αντιμετώπισης drones, πέντε νέοι σταθμοί ραντάρ αεροπορικής επιτήρησης για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου, υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων ηλεκτρονικού πολέμου και προμήθεια νέων φρεγατών.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα των νέων φρεγατών του ναυτικού των ΗΠΑ, τύπου FFG-62 Constellation.


Αναβαθμίζεται η δραστήρια Λοΐζου

Η νυν γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου, αποκτά πλέον διευρυμένο ρόλο στο πεδίο των επενδύσεων και ήδη αναζητά στελέχη από την αγορά με καλά βιογραφικά να στελεχώσουν το γραφείο της και τη γενική γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων. Δεν το έκρυψε, το ζήτησε μάλιστα μέσω LinkedIn

Η Λοϊζου, στα νιάτα της και στη μνημονιακή εποχή, ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά – Βαγγέλη Βενιζέλου με την τρόικα και, ανάμεσα στα θέματα που χειρίστηκε, ήταν τα «κόκκινα» δάνεια καθώς κι εκείνα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά και την οικονομία (όπως τα κλειστά επαγγέλματα).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας