Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Προς… 5η θέση στις ευρωεκλογές ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ, πόσοι μπήκαν για...

Κομισάριος: Προς… 5η θέση στις ευρωεκλογές ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ, πόσοι μπήκαν για την επιστολική και επανεμφάνιση Κόκκαλη

Απαντήσεις

Αντί μεγάλου κειμένου, σχολίων και χαρακτηρισμών, για τα Τέμπη και την τραγωδία που εκτυλίσσεται εδώ κι ένα χρόνιο για 57 οικογένειες νεκρών και 85 τραυματίες (αρκετοί εκ των οποίων ανεβαίνουν ακόμη τον δικό τους Γολγοθά), η φωτό που βλέπετε κάτωθι.

Τίποτε άλλοι δεν έχει μείνει σε αυτούς τους ανθρώπους, πλην της απονομής της Δικαιοσύνης. Και ο πλέον αρμόδιος, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας τις προάλλες στο One Channel, αποκάλυψε πως «η ανάκριση φαίνεται να οδηγείται προς το τέλος αλλά η τελευταία παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λέει πως δεν πρέπει καμία πτυχή της υπόθεσης να μείνει χωρίς διερεύνηση και την απαραίτητη πιστοποίηση».

Εξ ου και παραγγέλθηκε στους ανακριτές να ερευνήσουν αν υπήρξαν εύφλεκτα υλικά και να ελέγξουν τα βίντεο.

Ο κίνδυνος είναι η έρευνα να αναλωθεί στα της πυρκαγιάς, της έκρηξης, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 με 12 από τους 57. Οι υπόλοιποι όμως;

Και, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία νομική ισχύς στο διαδικτυακό ψήφισμα (που χθες το πρωί ήταν στους 820.000 και πλέον πέρασε ήδη το ένα εκατομμύριο). Ωστόσο είναι μια τεράστια φωνή, που ζητάει απαντήσεις.

Και πρέπει όλοι να τις λάβουν.


Ποιοι θα μιλήσουν στο συνέδριο;

Για το επικείμενο (5-7 Απριλίου, αν δεν αλλάξει κάτι) συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, πανηγυρικό ελέω των 50 ετών από την ίδρυσή της και την επιλογή του Ζαππείου, τα διαβάσατε από χθες. Στην Πειραιώς προετοιμάζονται πυρετωδώς και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το τελικό πλάνο, σε συνεργασία με τον πολυπράγμονα σύμβουλό του, Βασίλη Φεύγα.

Προφανώς θα εμφανιστούν όλοι, από τον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως τον Αντώνη Σαμαρά. Ακούγεται ότι θα υπάρξουν και εκπλήξεις που δεν θα ανακοινωθούν εκ των προτέρων.

Ερώτημα αποτελεί και ποιοι θα κληθούν από τα άλλα κόμματα για να μιλήσουν. Στη ΝΔ σκέφτονται τους Αλέξη Χαρίτση από τη Νέα Αριστερά, Μιχάλη Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ και, από τον ΣΥΡΙΖΑ; Λέγεται ότι θα απευθυνθούν / ζητήσουν γυναίκα ομιλήτρια…


Κομμένοι από τις εκλογές οι… ανύπαρκτοι

Παρά τη δημοσκοπική φθορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να κινηθεί ακόμα και σε ποσοστό άνω του 34% μου μετέφεραν οι ίδιοι πηγές. Και άνετα.

Και δεν θα χάσει από κόμματα της «ήσσονος Δεξιάς» διότι αυτά δεν θα… κατέβουν. Κι αυτό οφείλει στον Θόδωρο Λιβάνιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πρότεινε (κι έγινε δεκτό) να βάλει παράβολο συμμετοχής 20.000 σε κάθε κόμματα που θέλει να κατέβει στις ευρωεκλογές, ποσό που θα αποτρέψει αρκετούς συνδυασμούς από την κάθοδο στις αρχαιρεσίες. Και ακριβώς λόγω των λιγότερων κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές το ποσοστό όλων των υπολοίπων θα εμφανιστεί αυξημένο. Όπως και του πρώτου, ήτοι της ΝΔ.


Ο Μητσοτάκης… το ξέρει;

Για τη δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή ο Γιώργος Αυτιάς έσπευσε να γνωστοποιήσει, από… μόνος του, ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, σας τα έγραψα πρόσφατα.

Η εν λόγω πρόταση έχει δύο λάθη: τη δυσαρέσκεια (που άκουσα ότι είναι «οργή» τελικά) και το «μόνος του» (καθότι τον… έδωσε σε εκείνη την εκδήλωση η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου – απλά ο Αυτιάς δεν τη διόρθωσε). Και τι γίνεται τώρα;

Ο Αυτιάς λοιπόν αναζητεί εναγωνίως τις τελευταίες μέρες ραντεβού με τον πρωθυπουργό «για να κλείσει τη συμφωνία» ως λέει στον ΣΚΑΪ (εκτός καμερών). Κι αν δεν βγάλει άκρη, θα ζητήσει να πάρει συνέντευξη για την εκπομπή του από τον πρωθυπουργό, έχοντας σκοπό σε εκείνη τη συνάντηση να πάρει και το οριστικό ΟΚ.

Εσείς τι λέτε να γίνει;


Δεν πάει τελικά στα Τίρανα ο πρωθυπουργός

Τέλος στην επί ημέρες καλλιεργούμενη πληροφόρηση της αλβανικής πλευράς περί επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τίρανα, έβαλε στη διάρκεια του briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ξεκαθάρισε ότι ο «πρωθυπουργός δεν θα πάει στη συγκεκριμένη σύνοδο», ούτε όμως και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η σύνοδος αφορά στο ουκρανικό ζήτημα ξεκινά σήμερα στην αλβανική πρωτεύουσα με τη συμμετοχή του κ. Ζελ’ενσκι. Πέραν της συνάντησης του στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, η ελληνική πλευρά αρνείται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους αιτήματα των Αλβανών όσο παραμένει προφυλακισμένος ο Χειμάρρας Φρέντη Μπελερης.


Ο κίνδυνος να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο κόμμα

Οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ προς πανωλεθρία στις ευρωεκλογές ή ο Στέφανος Κασσελάκης θα γυρίσει το… μπιφτέκι, κατά το κοινώς λεγόμενο; Τίποτε δεν δείχνει προς το δεύτερο σενάριο. Και, κατά τα ψέματα, τι θα είναι επιτυχία για τον Κασσελάκη τον Ιούνιο; Απλά μαθηματικά: το 17,83% που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούνιο, άντε και μείον ό,τι πάρει η Νέα Αριστερά. 13%, να το αφήσουμε;

Ούτε καν διψήφιο δεν πιάνει, σύμφωνα με τις αστάθμητες μετρήσεις έγκυρων δημοσκόπων, στους οποίους απευθύνθηκε η στήλη.

  • «Και πόσο πάει το μαλλί;» ήταν η ερώτηση.
  • «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει το 8% στις Ευρωεκλογές, θα πρέπει να πανηγυρίζει» η απάντηση.

Διότι, και σας τα λέω όμως μου τα μετέφεραν οι πηγές, οι διαρροές δεν κόβονται: άλλοι, αρκετοί, πάνε προς τη Νέα Αριστερά, μερικοί προς το ΚΚΕ, άλλοι προς Πέτρο Κόκκαλη.

Η πρωτοφανώς ευνοϊκή συνθήκη για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του ’23, θα συνεχιστεί και στις κάλπες αυτού του Ιουνίου.

Ο πραγματικός κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ (άλλοι θα το χαρακτήριζαν ρεαλιστικό…) είναι πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να είναι πίσω από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ αλλά και Ελληνική Λύση, ήτοι πέμπτο κόμμα! Κρατήστε το. Scripta manent…


Ξανά στο εργαστήριο

Στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Ρεθύμνου επέστρεψε ο πρώην υπουργός Υγείας, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Ανδρέας Ξανθός. Και περνάει ώρες στο εργαστήριο.

Ο Ξανθός ήταν απώλεια, και για την κυβέρνηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας από τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπά και πονά το ΕΣΥ της χώρας, ιδιαιτέρως, το νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο οποίο εργαζόταν πολύ καιρό πριν εμπλακεί στην… περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ.


Επανεμφάνιση Σωκράτη Κόκκαλη

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, για επιχειρηματικούς λόγους προφανώς, έκανε μετά από αρκετό καιρό ο ιδρυτής του ομίλου Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης. Χτύπησε το καμπανάκι και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου της Intralot.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ομίλου, αφού ευχαρίστησε την διοίκηση του Χρηματιστηρίου και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή έκδοση του ομολόγου, μίλησε για την επανάκαμψη της Intralot στις διεθνείς αγορές.

Απορίας άξιον γιατί ο μπαμπάς Σωκράτης δεν έχει κάνει ακόμη δημόσια εμφάνιση δίπλα στον γιο του, Πέτρο Κόκκαλη και το νέο του κόμμα, το Κόσμος…


3 στους 4 εντός συνόρων

Άνοιξε τελικά η πλατφόρμα των στατιστικών στοιχείων για όσους ζήτησαν να ψηφίσουν… επιστολικά. Τα αποτελέσματα είναι προς το παρόν εντυπωσιακά καθώς στις πρώτες ημέρες γράφτηκαν πάνω από 15.000 άτομα. Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλιστα , είναι εντός Ελλάδας εκλογείς (σχεδόν το 75%).

Η εκτίμηση του Υπουργείου είναι ότι ο αριθμός όσων εγγραφούν θα ξεπεράσει τις 100.000 ενώ η αποχή θα αντιμετωπιστεί, ως έλεγε και η Νίκη Κεραμέως, με την επιστολική ψήφο. Ήδη φαίνεται…


Καρχιμάκης τζούνιορ για… Βρυξέλλες

Στις ευρωκάλπες του Ιουνίου έχουν στρέψει εδώ και καιρό τα βλέμματα τους στο ΠΑΣΟΚ που θέλουν μια καθαρή δεύτερη θέση στη μάχη για την αξιωματική αντιπολίτευση και βέβαια όλο και πιο ψηλά ποσοστά. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς- λένε στο ΠΑΣΟΚ- και η μάχη των ονομάτων και των προσώπων θα παίξει καθοριστικό ρόλο εκτός από τη μάχη των ιδεών. Μια υποψηφιότητα που φαίνεται να «κλειδώνει» είναι εκείνη του Λευτέρη Καρχιμάκη, γιου του παλιού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη που και μεγάλη εκτίμηση έχει στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κινήματος αλλά και ως παπανδρεϊκός ο ίδιος σε ένα ακροατήριο που το επιζητά η τωρινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όμως η υποψηφιότητα του Καρχιμάκη τζούνιορ εκτός από το ότι είναι ένας νέος άνθρωπος με περγαμηνές (λέκτορας του Πανεπιστημίου του Leiden για Ευρωπαϊκά Θέματα) συσπειρώνει και το παλιό ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και ειδικά στην ανατολική πλευρά της, καθώς ο Μιχάλης Καρχιμάκης έχει μόνον φίλους σε Ηράκλειο αλλά ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λασίθι.

Ο Κομισάριος

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας