Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Στη μαύρη λίστα ο Χριστοδουλάκης, εκνευρισμός με την Αννα Μισέλ

Κομισάριος: Στη μαύρη λίστα ο Χριστοδουλάκης, εκνευρισμός με την Αννα Μισέλ

Στην Αυστραλία ο Λιβάνιος

Με δεδομένο πως ο ελληνισμός της Αυστραλίας είναι παραδοσιακά ισχυρός, η κυβέρνηση θέλει να έχει στις ευρωεκλογές έναν εκπρόσωπό του, ο οποίος θα μπορέσει να συσπειρώσει την πολυπληθή κοινότητα. Εξ ου και αναπληρωτής  υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος ετοιμάζει βαλίτσες για την Αυστραλία ενόψει 25ης Μαρτίου και θεωρείται βέβαιο ότι κατά την επίσκεψή του θα κάνει και συναντήσεις, ώστε να κλειδώσει και η υποψηφιότητα κάποιου Ελληνοαυστραλού.

Έως τώρα έχουν γραφτεί για να ψηφίσουν με επιστολική μόλις 150 άτομα, ενώ στην Ασία, με μικρότερους πυρήνες ελληνισμού, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 220.

Επάνοδος Σπυράκη…

Προς την επισημοποίηση οδεύει η επιστροφή της Μαρίας Σπυράκη στα γαλάζια ψηφοδέλτια, μετά τη γνωστή περιπέτεια που την είχε θέσει εκτός της λίστας της Α’ Θεσσαλονίκης στις περσινές εθνικές εκλογές. Η επιστροφή στη μάχη θα γίνει για την επανεκλογή της, για τρίτη φορά, στην Ευρωβουλή και διόλου τυχαία την είδαμε να ποζάρει μπροστά και δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην «οικογενειακή» φωτογραφία που έβγαλε η ελληνική αποστολή στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι.

Ποια έλειπε, όμως, από την «οικογενειακή» φωτογραφία; Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ηταν, συγκεκριμένα, η μοναδική απουσία από τη φωτογράφιση της αποστολής και γενικώς έμαθα ότι υπήρχε μια απόσταση από τον Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους. Η υποψηφιότητά της, θυμίζω, παραμένει ερώτημα.

 …και εκνευρισμός με την Αννα Μισέλ

Η οποία Αννα Μισέλ (και θυμίζω ότι το «Μισέλ» είναι, δίχως υπερβολή, όνομα βαρύ και με ιστορία) δεν θα ξεμπλέξει εύκολα με το θέμα των e-mails προς Ελληνες του εξωτερικού, τρεις μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Προς ώρας η πολιτική θύελλα δεν παρασέρνει την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις προς το Μαξίμου – αντίθετα η Ασημακοπούλου θα καταθέσει ως «κατηγορούμενη» στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το ερώτημα παραμένει: πώς διέρρευσαν λίστες ψηφοφόρων που διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών και οι οποίες, αφορούν αποδήμους που είχαν ψηφίσει στην εθνική κάλπη της απλής αναλογικής του Μαΐου του 2023 – ως αναφέραμε προ ημερών.

Οι εξελίξεις πέτυχαν την κυβέρνηση στην εκκίνηση της απαιτητικής επιχείρησης πειθούς των Ελλήνων του εξωτερικού να γραφτούν στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου – πολλώ δε μάλλον να την εφαρμόσουν κιόλας στις ευρωεκλογές. Εξ ου και το μόνο για το οποίο τοποθετήθηκε κατηγορηματικά η Κεραμέως είναι η αποσύνδεση της υπόθεσης των e-mails με την επιστολική.

Δεδομένα έχει γίνει κάποιου είδους διαρροή, δεδομένα δεν έγινε κατά λάθος. Δεν είναι πλημμέλημα, κοντολογίς…

Αρωμα γυναίκας…

Φήμες από τις Βρυξέλλες θέλουν βασική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης για την επόμενη Κομισιόν να είναι να λάβει (ξανά) το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας. Το οποίο χαρτοφυλάκιο είχε με τον Χρήστο Παπουτσή την περίοδο 1995-2000, με την οποία έκλεισε την 20τή παρουσία του στις Βρυξέλλες – είχε διοριστεί ευρωβουλευτής από το 1980.

Η κυβέρνηση όμως, όπως ακούγεται, σκέφτεται να προτείνει γυναίκα για τη θέση. Γυναίκα της νυν κυβέρνησης…

Μια είδηση όχι τελείως άσχετη με την… ακριβώς από πάνω.

Από την Κρήτη προς Βρυξέλλες

Πλώρη για την Ευρωβουλή βάζει ο 14 χρόνια δήμαρχος Ηράκλειου Κρήτης και πρώην βουλευτής και υπουργός Γιάννης Κουράκης. Στην υποψηφιότητα του έχουν συμφωνήσει στο ΠΑΣΟΚ Κρήτης και περιμένουν το πράσινο φως από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο στόχος είναι, επειδή έχει μεγάλη επιρροή, να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ ψηφοφόροι που στις τελευταίες εκλογές είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στο νησί.

Τα πρώτα ονόματα του Ανδρουλάκη για το ευρωψηφοδέλτιο

 Δύο απόντες με σημασία…

Συζητήσεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η εκδήλωση που πραγματοποιείται για το περιβάλλον σήμερα, Τετάρτη στις 18:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο, καθώς υπάρχουν δυο σημαντικές απουσίες από το πάνελ.

Μεταξύ των 15 ομιλητών της εκδήλωσης δεν υπάρχουν, καθώς δεν έχουν κληθεί από τους διοργανωτές, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που είναι Τομεάρχης για το περιβάλλον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, που έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της ενεργειακής πρότασης της Χαριλάου Τριοκούπη.

Το γεγονός ότι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά για τις απουσίες των Χριστοδουλάκη και Δούκα. Και για τον δήμαρχο, ΟΚ, οι σχέσεις τους καλές δεν είναι.

Μήπως η απουσία του Χριστοδουλάκη οφείλεται στο γεγονός ότι ο νεαρός βουλευτής του κόμματος συμμετείχε στην εκδήλωση με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιόγλου με θέμα «απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;».

Ρητορικό το ερώτημα…

Κατάντια…

Μετά τον μητροπολίτη Λάρισας που τους συνιστούσε να τιμούν τους ανθρώπους που χάσανε στα Τέμπη δια της «σιωπής» και να μην φωνάζουν για δικαιοσύνη, οι συγγενείς των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν και τον βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη να τους προτείνει την… προσευχή.

Αντί ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής, ο Τσαβδαρίδης να δώσει διαβεβαιώσεις, δια λόγων και πράξεων όμως, ότι θα διαλευκανθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες παρουσιάστηκε στο βήμα της Βουλής, επικαλούμενος υποδεικνύοντας την αναγκαιότητα της προσευχής, ώστε «να γιάνει η ψυχή των ανθρώπων αυτών και να βρουν γαλήνη».

Κατάντια…

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας