Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Ο αμίλητος Σαμαράς, ο «μαϊντανός» Κασσελάκης, ο… γκαντέμης Τσίπρας και ο...

Κομισάριος: Ο αμίλητος Σαμαράς, ο «μαϊντανός» Κασσελάκης, ο… γκαντέμης Τσίπρας και ο «θηλυκός Πολάκης»…

Πιο κοντά στη ΝΔ ο Μπελέρης, συνάντηση Γεραπετρίτη με Φιντάν, πρώτη συνέντευξη της Σακελλαροπούλου και πώς θύμισε… Ανδρέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα παραστεί αλλά δεν θα παρέμβει

Οριστική δείχνει, τούτη την ώρα, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά είναι οριστική: Ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί στο Συνέδριο της ΝΔ αλλά δεν θα παρέμβει. «Έχει τοποθετηθεί δημόσια για όλα τα θέματα. Δεν έχουν αλλάξει οι απόψεις του» δηλώνουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Την ίδια ακριβώς στάση θα κρατήσει και ο Κώστας Καραμανλής, που θα είναι κανονικά παρών αλλά έχει αρνηθεί να πάρει τον λόγο.

Πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Γιάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο και εξέφρασαν τις προθέσεις τους

Μπελέρης

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προάλλες το πρωί πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο αδερφός του Φρέντη Μπελέρη και ο γιός του. Οι δυο άνδρες μπήκαν από την πλαϊνή πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου. Η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη έρχεται πιο κοντά για τη ΝΔ καθώς ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θέλει όντως να είναι υποψήφιος με την κυβερνητική παράταξη στις ευρωεκλογές.

Στη Νέα Δημοκρατία το εξετάζουν ακόμη το θέμα. Το ακούν, το συζητούν αλλά δεν το έχουν αποφασίσει – άλλωστε μια τέτοια επιλογή θα φέρει στα άκρα της ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Ελληνοτουρκικά

Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν θα βρεθούν την Πέμπτη, 4 Απριλίου, αμφότεροι στην εαρινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Θα είναι η πρώτη συνάντηση Έλληνα υπουργού με Τούρκο υπουργό, μετά την τριπλή βαριά ήττα του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές. Στο περιθώριο της συνόδου, όπως είθισται μετά τις μηδενικές πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο και μετά τις συνομιλίες για πολιτικό διάλογο και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών να έχουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση, ειδικά ενώ που έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις για τη θετική ατζέντα για τις 22 Απριλίου στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και βεβαίως η προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα στα μέσα Μαΐου.

Πρώτη συνέντευξη της ΠτΔ

Ένα άλλο, διαφορετικό, ανθρώπινο πρόσωπο θα δείξει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εμφανιστεί την Πέμπτη το βράδυ στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, στον Alpha. Είναι μάλιστα η πρώτη της συνέντευξη από τότε που ανέλαβε ΠτΔ και σίγουρα θα έχει πολλά να πει. «Μιλήσαμε για σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Μία εξομολογητική συζήτηση» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Τσίπρας ο… γκαντέμης

Κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας… τρόλαρε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την γκαντεμιά του αλλά και ο ίδιος δεν πάει πίσω. Όποτε αποφασίσει να πάει στο γήπεδο για να δει τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» δεν σταυρώνουν νίκη! Τουλάχιστον πέντε φορές έχει συμβεί στη φετινή σεζόν και γι΄αυτό μουρμούριζαν φίλαθλοι του ΠΑΟ μόλις τον είδαν στις εξέδρες των επισήμων. “

Μήπως τα επόμενα ματς να τα δει από την… τηλεόραση;

Ειρήσθω εν παρόδω η φωτογραφία του Τσίπρα, που διέρρευσε και παρουσίαζε τον πρώην πρωθυπουργό μέσα στο αεροπλάνο να διαβάζει ένα memo με την επωνυμία «Rebranding» σε επιστολόχαρτο της Publicis Consultants πυροδότησε διάφορα σενάρια. Κυριότερο για επαφές του Τσίπρα με πολλές εταιρείες δημοσίων σχέσεων, προκειμένου να εξετάσει προτάσεις συνεργασίας. Η Publicis Groupe θα του… χτίσει λοιπόν το νέο προφίλ.

Κακά τα ψέματα, απαραίτητο μετά τις παλινωδίες με τον ΣΥΡΙΖΑ…

 Μαϊντανός θα γίνει…

Του έλειψε τόσο πολύ το… γυαλί του Στέφανου Κασσελάκη που, με το που βγήκε από την 20μερη θητεία του, πήρε… σβάρνα τα κανάλια!

Την Κυριακή ήταν φιλοξενούμενος της Ναταλίας Γερμανού στον Αlpha, τη Δευτέρα εμφανίστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 (για τέταρτη φορά!) και χθες στο δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη! Σε αυτό το μοτίβο θα συνεχίσει να κινείται το επόμενο διάστημα μπας και δει άνοδο στα ποσοστά…

Έμαθα, μάλιστα, και το εξής: αυτοπροτάθηκε να εμφανιστεί σε πασίγνωστη εκπομπή του ΣΚΑΪ. Αλλά απάντηση δεν πήρε ακόμη. Από κανέναν από τους δύο… Παίζει με τη φλόγα, λέτε;

 Εχει το ακαταλόγιστο ο… θηλυκός Πολάκης;

Μόνο αν έχει το ακαταλόγιστο μπορεί κανείς να δεχθεί τα όσα λέει η Έλενα Ακρίτα που, εδώ και χρόνια έχει άποψη για όλα: και ποιος τη ρώτησε;

Όσο για τα συριζέικα πεπραγμένα της; Αρχικά ήταν με τον Αλέξη Τσίπρα που την έβαλε στο Επικρατείας και την έκανε βουλεύτρια, μετά τα έβαλε με τον Τσίπρα για την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν αποθέωνε τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τον έκραζε (όπως και την ιστορία με τις Σπέτσες, στην οποία πήγε και πέρασε -ως έλεγε- καλά ασχέτως αν δεν της μιλούσε άνθρωπος).

Ρώτησα στην Κουμουνδούρου τι γίνεται, ειδικά μετά τα ποσταρίσματά της κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη. «Μην ασχολείσαι, ούτε εμείς ασχολούμαστε» μου είπε έγκυρη πηγή, που μάλιστα μου είπε κι ένα ανέκδοτο: τι σχέση έχει το νερό με την Ακρίτα; Ότι και τα δύο τα βρίσκεις ξινά…

Τέλος πάντως, η Ακρίτα έχει εξελιχθεί σε έναν θηλυκό Πολάκη, σε μια γραφική προσωπικότητα αισχίστου είδους.

Θύμισε… Ανδρέα ο Κυριάκος!

Στο ζήτημα που ανέκυψε παρενέβη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης – ως σύζυγος και όχι ως πρωθυπουργός, όπως σημείωσε. Χαρακτηρίζοντας «χυδαία και απρόκλητη» την επίθεση από την πλευρά της Ακρίτα στη σύζυγό του, κατέληξε: «Θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Οποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Ομως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Δεν θύμισε λίγο… Ανδρέα Παπανδρέου και Μιμή; «Εμένα θέλουν να χτυπήσουν. Εδώ είμαι, χτυπήστε! Είμαι συνηθισμένος».

Ο Κασιδιάρης… ξέπλυνε στον Άρειο Πάγο τους Σπαρτιάτες

Με την ανωμοτί κατάθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο οποίος είχε κληθεί ως ύποπτος «για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση των εκλογέων», ολοκληρώθηκε η έρευνα γύρω από το κόμμα των Σπαρτιατών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καταδικασμένος και φυλακισμένος εγκληματίας παρουσίασε στοιχεία τα οποία τον αποσυνδέουν πολιτικά από τους Σπαρτιάτες. Οι εξηγήσεις δόθηκαν μέσα από το κατάστημα κράτησης όπου ο Κασιδιάρης εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».

Η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η απόφαση, δηλαδή αναμένεται αν θα ασκήσει ή όχι ποινικές διώξεις κατά των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και κατά άλλων προσώπων. Παράλληλα, αναμένονται και οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου και ειδικότερα για τη νομιμότητα συμμετοχής του στις βουλευτικές εκλογές και την είσοδό του στη Βουλή.

«Στα σχοινιά» με το Asimakopolou gate

…και δεν είναι μυστικό, άλλωστε έχει αναφερθεί πλειστάκις από τη στήλη ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη η υπόθεση με την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Προέχει χρονικά η έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής και της Δικαιοσύνης, με τη δεύτερη να απειλεί σοβαρά, και νομικά, την υπό αποχώρηση ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας

Το θέμα έχει εξελιχθεί σε αγκάθι και πηγή μεγάλου εκνευρισμού Πειραιώς, μετά και τις νέες απαντήσεις που έδωσε η ευρωβουλευτής στο δεύτερο μέιλ που έστειλε σε αποδήμους. Το νέο μέιλ προκάλεσε τέτοια αναστάτωση σε θιγομένους που πλέον έχουν δώσει εντολή για την κατάθεση αγωγών και εναντίον της ίδιας της Ασημακοπούλου, οι οποίες αναμένονται τα τελευταία 24ωρα.

Κι όμως έρχεται… «κόφτης» στους χρόνους ομιλίας στη Βουλή

Η τριήμερη διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε νέους προβληματισμούς και κουβέντες αναφορικά με τους χρόνους των ομιλητών στην Βουλή. Άλλωστε μίλησε σχεδόν όλη… η Βουλή.

Ακούγεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας φέρεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, η οποία καταγγέλλεται και από τους ίδιους τους βουλευτές εδώ και χρόνια. Το… ξεχείλωμα των διαδικασιών λόγω των υπερβάσεων του χρόνου ομιλίας από τους περισσότερους, οι διαρκείς κύκλοι τοποθετήσεων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων εις βάρος των απλών βουλευτών που περιμένουν στωικά στη σειρά για το πότε θα μιλήσουν, οι παρεμβάσεις των υπουργών και προέδρων των ΚΟ όποτε το επιθυμούν δημιουργεί μια άνευ προηγουμένου κατάσταση.

Και, κακά τα ψέματα, το εν λόγω θέαμα είναι πλέον… αποκρουστικό και για όσους πολίτες θέλουν να παρακολουθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μπει… κόφτης: θα κλείνουν τα μικρόφωνα και δεν γράφονται στα πρακτικά μετά από μερικά (καθορισμένα) λεπτά ομιλίας.

Όχι, για πείτε το στη Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτό…

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Ζαππείου

Στην πλήρη ενεργειακή του αναβάθμιση οδηγείται σύντομα το Ζάππειο Μέγαρο, καθώς, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με κόστος που θα ανέλθει στα 8,1 εκατ. ευρώ. Για να αποδίδονται πάντως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όλη η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν οι αρμόδιοι φορείς ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί άμεσα ένα από τα πλέον ιστορικά κτήρια της πρωτεύουσας, οφείλεται στην μέχρι πρότινος πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, Χριστίνα Βαγενά.

Ήταν δικές της οι ενέργειες, που έλαβαν την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου για την προγραμματική σύμβαση με τη Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας