Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Μαρτυράνε… χωρίς ξύλο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σοβαρό το «Ασημακοπούλου gate»

Κομισάριος: Μαρτυράνε… χωρίς ξύλο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σοβαρό το «Ασημακοπούλου gate»

Μαρτυρίες (χωρίς ξύλο) για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η διακυβέρνηση του 2015-19 επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα για το πώς χειρίστηκε συγκεκριμένες υποθέσεις όπως π.χ. τη Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε, το αναφέραμε κι από χθες, για να το πούμε λαϊκά… να την πει σε Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη που τον «άδειασαν» στον συνέδριο. Αλλά τελικά, το μόνο που πέτυχε, ήταν να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Βάναυσα – για τον ίδιο. Απολαύστε!

Α. Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας πήγε να μας κλείσει στη φυλακή. Πήγε να καταστρέψει τα σπίτια μας»

Τι είπε στον Τσίπρα

Ο Κοντονής αποκάλυψε μάλιστα ότι σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα στο Μαξίμου τού έκανε τρεις επισημάνσεις. Η πρώτη ήταν ότι το ίδιο πρωί που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε, πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χωρίς ο υπουργός Δικαιοσύνης να γνωρίζει τίποτα. Το δεύτερο συμβάν για το οποίο εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του ήταν η δήλωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. Το τρίτο που επισήμανε στον Τσίπρα είναι πως σημεία των καταθέσεων που ενέπλεκαν, υποτίθεται, τα πολιτικά πρόσωπα τον είχαν αφήσει «άναυδο».

Τρομερά πράγματα…

Να σου και ο Καμμένος

Και εννοείται ότι εμφανίστηκε και ο (συγκυβερνήτης εκείνης της περιόδου) Πάνος Καμμένος. Πάντα με αναρτήσεις.

Άκουσε «Συμφωνία των Πρεσπών» και πετάχτηκε, αναφέροντας πως αποχώρησε όχι μόνο από τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την πολιτική για να μην την επικυρώσει.

Η ανάρτηση συνοδεύεται και από το link με την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε επιτυχία τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν μιλάω… εγώ παραιτήθηκα δεν ψήφισα, αποχώρησα από κυβέρνηση και πολιτική μετά 30 χρόνια για να μην επικυρώσω τις Πρέσπες. Οι τρόφιμοι των συνενούντων συνεχίζουν να κάνουν σχόλια γιατί προφανώς φοβούνται. Καλή Σαρακοστή».

Ασημακοπούλου gate

Scripta manent. Από χθες γράφαμε ότι στο Μαξίμου… βράζουν με την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου για το θέμα των αμέτρητων e-mais που έστειλε σε απόδημους του εξωτερικού –άρα, πλέον, και ψηφοφόρους – ενώ άλλοι χαμήλωναν το θέμα σαν να μην υπάρχει.

«Δεν έχει δοθεί κάποια λίστα που να περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, ουσιαστικά «αδειάζοντάς» τη. Και κατόπιν παρενέβη η εισαγγελία. Αναμενόμενο!

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Παρέμβαση Εισαγγελίας για τη διαρροή των email

πλέον έχει τεθεί (σοβαρά) εν αμφιβόλω η παρουσία της στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να επιβεβαιώσει στην περίπτωσή της, ότι οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ θα είναι αυτοδίκαια εκ νέου υποψήφιοι.

Και είναι και κάτι ακόμη. Κυβερνητική πηγή της στήλης από τη Βουλή (που πάντα ξεκινά τις συνομιλίες μας με το «γράψε αυτό:», μου μετέφερε πως ήταν ένα ιδανικό σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η γκάφα της Ασημακοπούλου. Γιατί; «Διότι έχεις την ευκαιρία να “φας” μέλος της σαμαρικής τρόικας και θα την αφήσεις έτσι;».

Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, η εν λόγω απορία…

Πιο σωστό είναι όμως, το παραδέχονται και κυβερνητικά στελέχη, ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε λειτουργεί υπονομευτικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης -η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο- να πείσει για το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου.

Εν λόγω υπόθεση, ευλόγως, έχει προκαλέσει εκνευρισμό και στη Νίκη Κεραμέως. Πάντως, επειδή η κυβέρνηση ψάχτηκε αρμοδίως, διαρροή από το σύστημα της επιστολικής δεν προκύπτει, ενώ και διάφοροι που έλαβαν mails από την Ασημακοπούλου λένε ότι δεν είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν επιστολικά.

Ετοιμάζουν τα… όπλα κατά Ανδρουλάκη

Δεν διάγει και τις καλύτερές του ημέρες ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν είναι μόνο η εσωκομματική αντιπολίτευση, μια με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την άλλη με το αντίστοιχο για τα μη κρατικά ΑΕΙ (όπου βγήκαν εκτός γραμμής Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος).

Τούτη είναι η μικρή εικόνα. Η μεγάλη είναι, όπως μου μετέφεραν βουλευτές και στελέχη, ότι «έτσι δεν πάμε πουθενά», με τη… σοσιαλδημοκρατία και τη θεσμική αντιπολίτευση. Και όντως: ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και το ΠΑΣΟΚ είναι κολλημένο στα ίδια νούμερα.

Ακολούθησαν, δε, οι αιχμές για τον πρόεδρο από τον Χάρη Καστανίδη με αφορμή την υποψηφιότητα του πρώην συμβούλου του Ανδρουλάκη, Σωτήρη Σέρμπου, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέα Δημοκρατίας: «Έκπληξη δεν συνιστά η επιλογή του από τη ΝΔ. Έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή του από τον κ. Ανδρουλάκη ως διπλωματικού συμβούλου του».

Δίκασε!

Κασέλ για Βουλή

Για να… ευλογήσουμε τα γένια μας, η digital εφημερίδα του site, η «Govnews Weekly» είχε εδώ και μέρες αποκαλύψει τα σενάρια για να μπει (και άμεσα) στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής Επικρατείας Όθωνας Ηλιόπουλος «πιέζεται» από το Χάρβαρντ να παραιτηθεί, καθώς το ίδρυμα φέρεται να θεωρεί πως η θέση του βουλευτή είναι κυβερνητική θέση και συνεπώς ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του αναπληρωτή καθηγητή (Ογκολογίας) σε αυτό. Αν αποχωρήσουν επίσης οι εκλεγμένοι Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελος Αποστολάκης, και οι αναπληρωματικοί οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής, Ζωρζέτα Λάλη, τότε ο Στεφάν Κασέλ θα μπει στη Βουλή ως βουλευτής.

Και φυσικά θα αναλάβει και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου.

Προς τιμήν του, ο Κασσελάκης επέλεξε εξ αρχής να μην ζητήσει από τους βουλευτές να παραιτηθούν και έτσι είναι ένας εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος, με τον Φάμελλο να είναι θεσμικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αντιπολίτευση χωρίς αρχηγό στη Βουλή, δεν γίνεται.

Στην… πυρά ο Δούκας

Δυσαρέσκεια προκάλεσε σε πολλούς δημάρχους, παραδοσιακούς ΠΑΣΟΚους, ο τρόπος που χειρίστηκε ο Χάρης Δούκας τις εκλογές της ΚΕΔΕ. Ο δήμαρχος Αθηναίων, είτε λόγω απειρίας είτε κάποιας σκοπιμότητας, δεν έδωσε τελικά «γραμμή» για πολλούς δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη… φανέλα του ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα προέρχονται από την Κρήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Χαριλάου Τρικούπη. Αντίθετα, στη «γραμμή» του ήταν πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε επιπλέον εκνευρισμό σε δημάρχους που αγνόησε ο Δούκας.

Παράλληλα ο εξαιρετικά επιτυχημένος δήμαρχος Πατραίων, Κώστας Πελετίδης, εξελέγη στο ΔΣ της ΚΕΔΕ και είναι μια μεγάλη νίκη του πολιτικού του ΚΚΕ, μια και εδώ και πολλά χρόνια δεν είχε εκπροσωπήσει στο ανώτατο όργανο της αυτοδιοίκησης. Η εκλογή του όμως έχει δημιουργήσει μουρμούρες στο στρατόπεδο Δούκα, γιατί μερικοί ψηφοφόροι του επέλεξαν να ψηφίσουν Πελετίδη…

Δια την υπογραφήν:
Ο Κομισάριος

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας